Пътуващото читалище Бащино огнище гостува на Южен

Автор:
Петък, 02 Март 2018 10:56
Пътуващото читалище Бащино огнище гостува на Южен

По повод денят на Освобождението на България от османско иго кмета на район „Южен“ Борислав Инчев кани жителите на града да посетят пътуващо читалище "Бащино огнище" което на 6ти и 7ми Март от 9ч. до 18ч. ще посреща посетители на паркинга пред административната сграда на районната администрация.
„Входът за посетители ще бъде безплатен, което се надявам допълнително да насърчи пловдивчани да посетят обекта.Иска ми се да има много деца заедно с техните родители или учители които да им разказват за славната българска история.“-обясни кмета на „Южен“.
Пътуващо читалище „Бащино огнище“ е създадено от група родолюбиви българи, които избират атрактивна и привлекателна форма за популяризиране на културното и историческото ни наследство. Чрез съчетание на традициите, приведени в крак с новото време, Пътуващото читалище разпръсква вяра, знания, национална гордост по всички краища на страната ни. То се превърна в едно кътче от Родината, което представя българския бит, култура, история и изкуство. В момента Пътуващото читалище „Бащино огнище“ представя по нов и различен начин експозиция на българската войнска чест, но в бъдеще ще работи също за запазване и развитие на старите български занаяти – тъкане, кожарство, грънчарство и др. Това е уникално читалище на колела с една експозиция, която обхваща периода от Средновековието до Втората световна война. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм