Проект промени живота на 96 жители на Източен

Автор:
Четвъртък, 14 Декември 2017 16:01
Проект промени живота на 96 жители на Източен

96 нуждаещи се граждани – деца и възрастни, с тежки физически и ментални увреди бяха подкрепени по проект „Независим живот - Район „Източен”. В продължение на две години потребителите получаваха здравни грижи от медицинска сестра, медицинска рехабилитация, психологическа подкрепа.

32 трайно безработни лица получиха трудова заетост. Това стана ясно на заключителната пресконференция по проекта на стойност 499 945.31 лева по процедура  на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  -   BG 05M9OP001-2.002-0218-C001 „Независим живот”, която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

„Това е вторият социален проект, който изпълняваме успешно. Той е насочен към наши съграждани от уязвими групи, самотни възрастни хора, които получиха социален и личен асистент, специализирани грижи от медицинска сестра, рехабилитатор и психолог. Много от потребителите на проекта излязоха от домовете си за първи път от години насам“, заяви кметът на пловдивския район „Източен“ Николай Чунчуков и подчерта ролята на социалното включване. За целта по проекта бе закупен специализиран бус с рампа за трудноподвижните потребители на услугите.

„Освен грижа за здравето, хората получаваха възможността да посетят културна проява и да общуват“, обясни още районният кмет.

Николай Чунчуков заяви ангажираността на неговия екип към социалните потребности на жителите на „Източен“.

Координаторът Стефка Симеонова даде конкретни примери за положителния ефект на проекта и за променени човешки съдби. Тя допълни, че устойчивостта на проекта ще бъде поета от „Социалния патронаж“, както и че се очаква становище от Агенцията по социално подпомагане.

Кметът Николай Чунчуков благодари за успешната работа на екипа по проект „Независим живот – Район „Източен“ – Нина Банкова – ръководител, Стефка Симеонова – координатор, Милка Тодорова – Добрикова – юрист, Величка Митова и Свобода Тафрова.

 

На заключителната пресконференция присъстваха общинският съветник Николай Бухалов, представители на Община Пловдив и районните администрации, партньори и много гости.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм