В този камък Зико няма пак да се препънем

Автор:
Четвъртък, 02 Февруари 2017 12:30
В този камък Зико няма пак да се препънем

Зам.-председателят на Общинския съвет от Реформаторския блок Пепа Деведжиева е категорична, че втори път РБ Пловдив няма да се препъне в, по думите й, този камък Здравко Димитров.

Председателят на ОбС Савина Петкова пък допълни колежката си, че лично тя е била против Димитров да води реформаторската листа на последните местни избори.

Деведжиева, от която ДСБ на Радан Кънев сне доверие миналата седмица, е била на Националния координационен съвет на Реформаторите в София вчера, където е решено да няма квоти за партиите от блока при реденето на листите.

Ще се гледа кой от кандидатите какъв авторитет има в обществото, какво е направил в съответния избирателен район и професионалната му експертиза.

Колегата й и бивш депутат от РБ доц. Димитър Шишков е категоричен, че ще настоява цялата листа на Реформаторите за Пловдив да е само от пловдивчани.

Той посочи, че мажоритарният принцип 50:50 е германски модел и действа перфектно, защото оставя партиите отговорни. Мжоритарният вот и сега го има, а с преференциалната система всеки може да посочи кой да е неговият народен представител, каза Шишков.

Ексдепутатът добави още, че би се радвал човек като Пепа Деведжиева да води листата на РБ в Пловдив, но може с преференции да бъде изместена от шефката й в ОбС Савина Петкова.

На въпрос на Plovdiv-online в какъв формат ще се яви РБ на тези парламентарни избори, доц. Шишков изброи партиите в блока: СДС, ДБГ, БЗНС, Нова демокрация, НПСД и Гражданския съвет.

При Реформаторите остават част от ДСБ, както и част от хората в досегашния Граждански съвет.

Идеята обаче е блокът да отвори широко врати за отлюспени от сините лявосектанти на Радан Кънев демократи. Не само ги искаме при нас, но и ще бъдат в листите ни, каза още Димитър Шишков.

Пепа Деведжиева, която подчерта, че никога не е членувала в друга партия освен ДСБ, е огорчена от случващото се там. Преди 6 месеца имало инвентаризация в пловдивската структура и били изключвани стари демократи, които се били забавили с членския си внос.

Болно ми е, че рушат това, което съградихме, каза Деведжиева и посочи в прав текст за отговорен Радан Кънев с неговите, по думите й, болни лични амбиции.

Аз съм избрана в Общинския съвет от Реформаторския блок и ще приключа мандата си като такъв, каза още Деведжиева.

На въпрос дали очаква и другият съветник от ДСБ Божидар Здравков да последва съдбата й, тя каза, че е добре да бъде попитам самия г-н Здравков.

Без значение, че зад г-жа Деведжиева не стои партия в момента, тя може да води листата ни, заключи пък доц. Димитър Шишков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • Савинка Давидкова

  Хахаха!Ако не беше Зико тая сервитьорката щеше да види общиниски съвет само по Пловдивска обществена телевизия!

 • Черната Мамба

  Змията събра едва 190 преференции хем беше шеф на партия! Пълен резил! Пенка беше последна в район централен като кандидат кмет!

 • г-жа Бандерова

  Вместо Божидар Здравков,по-добре-Божидар Стратев!Хвала!

 • читател

  Най-после и реформаторите се отърсиха от политическата подметка на социалиста олигарх Гегров, - Зико. А дано проф. Герджиков го уволни от областен... Макар, че с машинното гласуване на мин. председателя Герджиков ще му се случи римейк, като с постъпването му за член на БКП през лятото на 89 г., когато и кучетата, по думите на А. Тодоров, знаели, какво ще стане с БКП и режима.

 • Надзирател

  отговори на: читател

  Читател - прост, Зико е на Борисов не на Гергов! Май само ти още не си разбрал!

 • Запознат

  Добре, че беше организацията направена от хората на Здравко Димитров, за да може тия смешни пловдивски реформатори да са общински съветници. Реформаторите в Пловдив са един файтон хора и в много райони са с кухи структури.

 • прав си

  отговори на: Запознат

  Има нещо верно в това, но зико предложи много слаби хора и за съветници и за рай кметове. За съжаление много боклук се върти около него и това не му се отразява добре.

 • неразумен

  А може ли да бъде и на Гергов и на Вожда.И най-вече на дедо Николайчо.Зико е на целио народ!! И Пенка също!!!Затова вече те са народни будители!!!! И Здравко, и Здравка и Пенка–маскари народни.

 • Десен

  А и не си избрана от РБ ,а от коалиция Здравко Димитров и нещо нататък. Идеално че ДСБ свалиха доверието от тебе " красавицо"

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм