Борисов плаща 35 бона, че осъди Волен

Автор:
Неделя, 10 Юли 2016 10:07
Борисов плаща 35 бона, че осъди Волен

Според вас правилно ли е три състава по трима съдии - общо 9, да признаят, че Волен Сидеров е извършил престъпление. И от 180 хил. през 80 хил. да стигне до там да го осъдят на 3 хил. лева глоба, че е извършил престъпление спрямо мен. И да ми наложат да платя 35 хил. лева разноски. Две трети от годишната ми заплата, че се пека и сега тук и ме разпъвате да ви кажа какво решение ще взема за милиарди. Да си дам годишната заплата за това, че някой ме е обидил и са го осъдили за престъплението. Звучи ли ви нормално за една съдебна система?

Това каза премиерът Бойко Борисов по повод скандалното отсъждане на Върховния касационен съд с председател Лозан Панов по казуса с делата му срещу лидера на Атака Волен Сидеров.

Радан Кънев изказа ли се по въпроса? - продължи гневно премиерът.

Да създадеш прецедент, че някой може да те обиди по най-грозния начин, и да му струва 3000 лв, защото го дава Върховният касационен съд, заключи той и попита журналистите да организира ли протест за решението на ВКС.

Ден преди това Борисов направи паралел между решението по делата му срещу Сидеров и отказа на Софийски градски съд да регистрира партия ДОСТ.

Не обичам служебните победи. Навремето забраниха на царя да се явява на избори, той използва 2 партии и се яви. Впоследствие това изигра лоша шега и на царя, и на цялата ни държава. Това заяви премиерът по повод отказа на съда да регистрира партия ДОСТ.

Ще съжалявам, че те няма да се явят на избори, ако не ги регистират, но те сигурно ще намерят начин да се явят. Но формулираните в мотивите на съда тези, че някои от учредителите на партията имали турски имена - та ние имаме министри, заместник-министри, кметове, общински съветници с такива имена. Но нека мине това дело на втора инстанция и да се надяваме, че различните съдии решават различно, както в моя случай, допълни премиерът.

И поясни, че говори за делото, което завел срещу Волен Сидеров.

Първата инстанция приема, че той е извършил престъпление към мен - наложи му обезщетение от 160 хиляди лева. Втората инстанция потвърждава, че е извършил престъпление спрямо мен, и намалява парите на 80 хиляди лева - мисля, че бяха там някъде. Трета инстанция отново приема, че той е извършил престъпление, но понеже не съм луд, не ме е увредил психически, не ме е побъркал, аз не съм скочил от някъде и не съм се обесил, намалява обезщетението на 3 хиляди лева, като разноските по делото ми ги присъждат на мене. Това се 35 хиляди лева, две трети от годишната ми заплата. По-голям парадокс виждали ли сте? И това ми се случва на мен, щях да кажа, а какво остава за обикновения гражданин, ама и аз съм си най-обикновен човек. Просто има ли логика в това, което става?, каза Борисов.

Той се чудел дали да потърси Волен Сидеров и да му се извини, че ме е обиждал, за да ми ги опрости някак тези 35 хиляди лева, ако може. Това просто здравят разум не го побира. Или пък, ако не мога да разбера мотивите им, да кажа, че съм бил увреден психически от клеветите по мой адрес, и пак да съдя Сидеров. Ето това е, дали успях да се изразя деликатно за отказа да регистрират партия ДОСТ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    В самото интервю ББ употреби неслучайно ключовия израз: "... как да се очаква от гражданите да се борят с корупцията чрез сигнали и да пазят имената си като съдът съди така...". Съдиите трябва вече да си взели тубите с бензин и пред Съдебната със запалки в ръце...
    ПС Местан може само да се радва на нелепия отказ от съда - по-добра политическа реклама нямаше как да си направи.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм