Йовчев дал 10 бона на Галъп за престъпността

Автор:
Петък, 05 Септември 2014 15:28
Йовчев дал 10 бона на Галъп за престъпността

МВР е сключило договор със социологическата агенция "Галъп" за такова проучване, но не са били използвани никакви международно признати методи, които да позволят някаква сравнимост.

Това заявява служебният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев в интервю за "Капитал" .

"За да могат да се правят такива заключения, не трябва да се гледа само полицейската статистика, а е необходимо да се направи и виктимизационно изследване, което да покаже и латентната престъпност (бел.ред. тази престъпност, която не се докладва)– това е международен стандарт".

"В смисъл единственият привиден опит да се разбере реалното състояние на престъпността се е състоял в това да се възложи, без конкурс, изследване на приятелска социологическа агенция", казва още Гунев.

Пред "Дневник" от "Галъп" заявиха, че договорът е бил за близо 10 хил. лв. (осем хиляди и 100 лв. без ДДС) и е проведено по телефона.

За хвалбите на Йовчев, че са преборили и намалили контрабандните канали на цигари, Гунев заявява: "по отношение на организираната престъпност, доколкото МВР има отношение към контрабандните цигари, виждаме, че те растат и постоянно вече повече от година, и достигат 20% дял от пазара на тютюневи изделия".

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм