Пловдив 2019: Близнаков опровергава Марков

Автор:
Събота, 11 Август 2012 15:10
Николай Близнаков Николай Близнаков

Уважаеми читатели на plovdiv-online,

Уважаеми господин Марков,
Във връзка с необосновани интерпретации и коментара на г-н Христо Марков, появили се в резултат на публикацията "Засекретиха концепциите на Пловдив 2019", държим да заявим, че категорично не приемаме да се накърнява доброто име на който и да е от членовете на УС на фондацията - авторитетни пловдивчани с достойни творчески биографии, приели да работят безвъзмездно за каузата Пловдив - Европейска столица на културата '2019.

Нещо повече, има прието решение на УС на организацията от 13-и юни тази година, в което се посочва, че към основната работна концепция на фондацията ще бъде адаптирана и концепцията Територии и генерации с автор Пенка Калинкова.
Това решение не е отменено.

Факт е, че в момента се работи по още някои предложения за идейна концепция, които ще бъдат представени пред пловдивската общественост в поредица от дискусии.
Николай Близнаков,
изпълнителен директор

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • един

  ама безвъзмедно работене а! я кажете как оползотворихте 600 бона, а????

 • ........

  Човекът си казва - работят безвъзмездно. Значи и 600-те бона също са ги усвоили безвъзмездно.

 • toross.blog.bg - Христо Марков

  Е, това вече е в повече. Извинявам се, че съм зает с Олимпиядата и пропуснах "реакцията" , докато гледах Тиронежди Баба и Наталия Воробьова, но явно ще трябва да се даде специална пресконференция за приключението "Град, територии и поколения" и проекцията им в световната съкровищница на културата и сценичната адаптация... Ще припомня само една реплика на Председателя на ОбС/1991-1995/ покойния Т. Димитров: "П,, П., корко пъти трябва да те съветвам да четеш повече, а да говориш по-малко!".

 • знаещ

  Не звучите сериозно господин Марков! От всички концептуални позиции - наградените концепции и презентираните, наистина една от най-ярките и най-сериозно аргументируема, в съответствиетствие с изискванията на ЕК за подготовката на градовете-кандидати е на Пенка Калинкова. Няма друго концептуално предложение, в което така ярко и оригинално да са поднесени тематични полета на самата култура като рефлексия! И най-важното в концептуалното предложение "Територии и генерации" се открояват невероятни перспективи за реализация на бъдещите проектни направления. А за сравнение в концепцията "Град и скорост" тя просто отсъства или по-скоро е сведена до парадокласни измерения на т.н."бавно време".../заради коректността ще спестим по-детайлни коментари/. Така, че господин Марков, когато човек е малко запознат и малко поназнайващ, е добре поне да се запознае както с изискванията, така и с направените предложения..., а не да чува и вижда само себе си и собствения си кръг...Ако, разбира се, висли за успеха на Пловдив!

 • знаещ

  Поздравления за ръководството на Фондацията за позицията! Това отдавна трябваше да стане! Да се отстоява ясна и принципна позиция за дейността на включилите се в този нелек процес на подготовката на града! Това са хора, които заслужават признателност и признание за неимоверните си усилия, за всеотдайността си, в интерес на успеха на Пловдив!

 • Майна

  Добре де, къде все пак може човек да се запознае с тия концепции? Като не са засекретени, дайте да ги видим!

 • вал

  !!

 • вал

  !!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм