Кметът с апология на плочките по Главната

Автор:
Понеделник, 05 Март 2012 12:07
Кметът с апология на плочките по Главната

Пламенна реч в защита на плочките по Главната, поставени от бившия кмет д-р Иван Чомаков, дръпна Иван Тотев на брифинга в понеделник.

Plovdiv-Online я публикува без съкращения поради направената историческа оценка във времето:

Това, което е било като критика към турските павета и когато някой е критикувал, без да си прави сметка, аз мога категорично да го кажа, че тези плочки издържаха всички тестове на времето, включително и на това огромно, ненормално количество сол, което се изсипваше особено пред сградата на общинската администрация.

Толкова сол не е изсипвана никога и нямаме никакви поражения по настилката.

Така че, когато трябва да коментираме и да критикуваме предходния кмет Чомаков, аз бих го критикувал с чисто сърце за концесионния договор за спирките, защото това там е един много сериозен проблем, от който най-вероятно Пловдив ще се измъкне след съответните финансови компенсации.

Но  когато говорим за настилка на Главната и качеството й, няма да го критикуваме, защото времето доказва, че тези павета са издържали всички тестове за устойчивост на сол, за якост и за твърдост, продължи разгорещено Тотев.

Зимата вкарвахме трактори и самосвали със сняг от по над 4 тона и тези павета не мръднаха.

Така че, когато пак почнем сега да критикуваме какви плочки ще дойдат и дали ще бъдат унгарски, чешки, руски, румънски или кипърски, трябва да правим сметка, че това нещо можем да го кажем след време, счита кметът.

Но искам да ви кажа, че има много хубави плочки от последния мандат, поставени из целия град, които, без да хвърляме сол, вече са се олюпили.

Знаете ли защо е така - защото когато сме правили възлагане за плочки, сме казали да е с размери 20/20 и еди-каква си дебелина, без изискване да издържа на опън, на напън, на еластичност, на сол - това нещо в процедурите го няма.

Вече ще го има, отсече Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Шрек

    Брей, брей. Сговорни калугери и в петък блажат.

  • 4003

    авто - специалиста разбира и от павета, не само от чалга

  • 777

    Явно нищо не разбира г-н кмета щом говори по този начин- всеки материал има сертификат и грамотните специалисти в него могат да прочетата всичко, което ги интересува. Освен това изискването за най- ниска цена е особено пагубно- евтините материали не са най- качествените. Така че важно е как се поставят условията.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм