Секулов: Не очаквах силно участие в конкурса

Автор:
Понеделник, 13 Февруари 2012 15:36
Секулов: Не очаквах силно участие в конкурса

Аз бях много приятно изненадан, защото вътре в себе си смятах, че няма да има силно участие и интерес към писането на подобен тип работи, защото имам разбирането, че в Пловдив няма голям експертен потенциал затова.

Това каза Александър Секулов, член на УС на Фондация Пловдив 2019 и на журито, отсяващо проектите на 34-те автори за Пловдив -  европейска столица на културата 2019.

Ние не познаваме наградените с поощрителни награди 9 автори, някои от тях дори не съм ги и чувал.

Това е прекрасно, защото трябва да се появяват нови лица, които да бъдат окуражавани да работят, да пишат, да срещат адекватни оценки и отношение към тях.

В края на краищата без значение е дали 2019 г. ние ще успеем да спечелим кандидатурата, но културата на този град трябва да има дългосрочна стратегия и някой трябва да я превежда в действие, категоричен е Секулов.

Това са нови хора, които не познаваме, и аз съм изключително радостен, че ще се запозная с млади хора, които ще видя за пръв път.

Изключително положителен за мен е този първи етап – събиране на мислене за Пловдив и за културата за Пловдив, завърши Александър Секулов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • АК

  Секулов ти си един обикновен еснаф, който се мисли за културтрегер.

 • Хан Крум

  Г-н Баев,
  Публикувайте част от моята концепция!
  Смятам, че Сашо Секулов притежава нужното чувство за хумор, за да преживее написаното от мен.
  А и както се казва, няма лоша реклама....

 • пловдивчанин

  Наистина ли Сашо Секулов има такова мнение за пловдивчани?! Или това е журналистически преразказ на мнението на това интелигентно момче?! За малкото участници не е ли причина липсата на информация за конкурса - беше публикуван само в сайта на община Пловдив..., за което не е нужен коментар... А от друга страна - съдържанието на публикувания конкурс беше под всякаква критика - като параметри на изисквания...Много са интелигентните хора в Пловдив /а и съпричастните с развитието на Пловдив граждани - дори и да не са пловдивчани/, които при необходимата предварителна информация - могат да са много полезни за бъдещата концепция и успеха в предстоящото състезание... Но е необходима предварителна информация и коректност при поставяне на конкурсните условия...

 • чужденец

  Със съжаление прочетох преразказаното изявление на от много уважавания от мен Сашо Секулов. Дълго време се чудех дали да коментирам, но ме провокира изказаното мнение. Наистина много интелигентни хора има в Пловдив, но те не се познават..., а тези които се познават, пък не се "признават"... Процесът на "атомизация" на интелигенцията в Пловдив през годините на прехода има особено драстични размери..., доколкото се съчетава с параметри на "пловдивския шовинизъм"...Отчуждението от естествения нормален интелигентен диалог между представители на културата и науката, особено през последните години, стигат до парадоксални измерения на "самоизолация" било в малки елитарни кръгове, било в неформални публики от "възторжени почитатели", достигащи дори до .... "ехото на собствения глас", който крещи от възторг от "това как съм го казал...." Но този път е пагубен, не само за изкуството и науката, а и за Пловдив, а и за самите творци!!! По този път няма хора... "Безветрие... Безверие... Безкрайност..." /от известната интелигентска поема.../ Събудете се творци! По този път наистина няма хора... няма бъдеще... и за вас и за Пловдив!

 • чужденец

  Пътят е да се възобнови диалога на творците с хората... и между самите творци... в Пловдив ...Това може би е добре на положи усилия да направи Фондацията... А може би този процес вече започва?!... Дано не е едно от многото интелигентски самозаблуди илюзията за това зазоряване...

 • Дочоолу

  АК напълно си прав, но Секулчето се е разкрачил между кръчмарството и поезията като ....... А между другото понеже е гръкоман гледа да върне сервитьора на Джумаята, като подкокоросва атомизираните пловдивски интелектуалци.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм