Каназирева пита плаща ли си общината

Автор:
Вторник, 17 Януари 2012 12:13
Каназирева пита плаща ли си общината

Съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева внася питане в Общинския съвет на сесията в четвъртък (19.01) за събираемостта на таксите и данъците на община Пловдив.
От това питане трябва да стане ясно колко редовен платец е община Пловдив.

Дали тя е изплатила дължимите за всички структури данъци и такси.

От друга страна, прави впечатление, че се отправят заплахи към бизнеса и пловдивчани за съдия изпълнител, принудително изпълнение, запори, възбрани.

Много е лесно, когато разполагаш с власт, да притискаш хората с такива процедури, които закона дава.

Но това можеш да си го позволиш, когато ти си редовен платец.

Затова е интересно да видим доколко общината изпълнява задълженията си или се разчита винаги на гърба на бизнеса и гражданите, заяви Каназирева, която е и председател на Съюз за Пловдив.

В централата на партията са получени сигнали, че дължимите данъци на община Пловдив и нейните звена надхвърлят 2 млн. лева.


Дължимият данък, предвиден в Закона за местните данъци и такси, е за имотите, които са частна общинска собственост.

Освободени от данък са недвижимите имоти – публична общинска собственост.

Търговските дружества на община Пловдив също дължат данъци и такси, тъй като те не притежават имоти, които са публична собственост.

Общината е собственик и на значителен брой моторни превозни средства, припомня Каназирева.

На следващата сесия на ОбС тя настоява да получи устен и писмен отговор на следните въпроси:

1.   Какви задължения има община Пловдив за данък върху недвижимите имоти  за 2011 г., в какъв размер са те и заплатени ли са в срок? (Към отговора Каназирева изисква справка за имотите по райони, както и справка  за имотите и задълженията  на общинските предприятия, а също  данни за неизплатените  данъчни задължения, ако има такива.)
2.  Община Пловдив има ли недекларирани имоти - частна общинска собственост, за които не заплаща дължимия данък върху недвижимите имоти? Заплащат ли се данъци за имоти- частна общинска собственост, за които не е съставен акт за общинска собственост?
3.   Колко на брой са подадените данъчни декларации за 2011 година за имоти, собственост на община Пловдив, заедно с районите и общинските предприятия, като моля за подробна писмена справка за имотите?
4.  Търговските дружества- еднолична собственост на община Пловдив, какви данъчни задължения имат за 2011 г. за данък върху недвижимите имоти? Имат ли висящи данъчни задължения?
5.   Какви мерки е предприела община Пловдив за нередовните платци – търговски дружества на общината (ако има такива)?
6.  Община Пловдив, заедно с районите и общинските предприятия, какъв данък върху МПС е заплатила за 2011 г. и има ли  неплатени задължения?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • гражданин

  Здравке - ясна си Данке - първа вдигна ръка и посегна на детските - даже посегна и на самотните майки - оправи мъртвите - отиди при младоженците - сега ще видим данъците и си иди при боклука - от клон на клон - това се видя - от партия в партия - лакома и алчна сервитъорка - не можеш нищо повече

 • N.K.

  Na tozi ... Pri balgarite i Gospod da sleze i dobrini da ni pravi, vse shte se nameri njakoj, kojto shte go opljuva ot zavist !

 • ...

  :D АКО МОЖЕШ НЕЩО НАПРАВИ ,А НЕ ПРЕЧИ,ЗЛОБАТА САМО ЩЕ ТИ ОБРАЗУВА БОЛЕСТИ И ТО ЕДИНСТВЕННО НА ТЕБ САМИЯ..-..:D;)

 • Sariev

  na vsekimu spored delata - vremeto pokazva i idva - pukva se - izpolzva dezata

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм