Илко Николов: Предпочитам стадиона да се запази

Автор:
Четвъртък, 12 Януари 2012 12:21
Илко Николов: Предпочитам стадиона да се запази

Предпочитам, ако е възможно, стадион Пловдив да се запази, защото това е спортна територия.

Но без да знам каква е другата алтернатива, ще коментирам на сляпо.
Това заяви шефът на ОбС Илко Николов в отговор на въпрос на plovdiv-online счита ли, че стадион Пловдив трябва да се събори, за да се построи по-малък, както е по проекта за 158 милиона евро на испанските инвеститори, доведени от Христо Стоичков.
Зам.-кметът по спорта и социалните дейности Георги Титюков заяви вчера, че до края на януари испанските предприемачи ще пристигнат в Пловдив с окончателния вариант на проекта.
Не съм запознат с това, което предлагат испанците – чул съм, че искат да строят по-малък стадион, заедно с МОЛ и жилищни сгради, но не съм виждал нищо черно на бяло, каза още съветник №1.
Той смята, че от чисто конструктивна гледна точка трябва да се прецени първо дали стадионът е годен за ползване и доколко целесъобразно е бутането му.
Това обаче може да покаже единствено експертизата, възложена от предишния кмет Славчо Атанасов на Университет по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/, която не зная по какви причини е спряна, поясни Николов.
По думите му едва след като експертите си кажат думата, трябва да се прецени доколко стадионът може да се самоиздържа и изобщо как ще става финансирането му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм