Николай Караиванов: ВМРО да си излющи надписа от Младежкия хълм!

Автор:
Четвъртък, 23 Юли 2009 17:54

ImageСчитам, че кметът на Община Пловдив г-н Славчо Атанасов би следвало за тези почти две години от неговия мандат да предприеме необходимите действия за премахването на надписа ВМРО, който загрозява защитена територия, казва председателя на СДС в Пловдив и общински съветник Николай Караиванов по повод подетата от кмета на район Централен Райна Петрова инициатива алпинисти да бъдат наети да излющят грозящия Младежкия хълм "патриотичен" почин.

Разходите по премахването на надписа би следвало изцяло да са сметка на политическа партия ВМРО и да не ощетяват пловдивчани. Считам, че г-жа Райна Петрова е предприела необходимите мерки, но разходите следва да бъдат възстановени от политическа партия ВМРО, още повече че преди две години се договорихме с кмета на Общината проблемът да не се политизира, а да бъде решен по съответния ред, завършва Караиванов.

Като общински съветник той депозира и писмено запитване до кмета какво ще стори. Ето текстът:

1. В качеството Ви на длъжностно лице като кмет на Община Пловдив какви мерки сте предприели относно премахването на съответния надпис, представляващ абревиатурата на политическата сила, която Ви е издигнала за кмет и на която Вие сте член?

2. Какви санкции сте наложили на политическата партия ВМРО с оглед спазване на нормативните уредби на Община Пловдив?

3. Следва ли визираната сума за премахването на надписа от 10000лв. да бъде платена от Община Пловдив, съответно от данъкоплатците на общината, след като политическа партия ВМРО носи цялата отговорност за наличието му на защитена територия.?

4. Ако все пак Община Пловдив в лицето на кмета на район Централен – г-жа Райна Петрова предприеме съответните действия по заличаването на надписа, ще изискате ли направените разходи да бъдат възстановени от политическа партия ВМРО?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм