5 лекари от Пловдив с COVID, училищата пламнаха

Автор:
Вторник, 20 Октомври 2020 14:05
5 лекари от Пловдив с COVID, училищата пламнаха

Каназирева се разшава из хипермаркети и заведения. Очаквахме първо да привика училищни директори и ректори на ВУЗ!

След като тотално изтърва положението с пандемията в Пловдивска област, все още действащата областна управителка Дани Каназирева щяла да се срещне днес с управителите на всички хипермаркети на територията на областта, съобщават от пресцентъра й.

Не е известно магазин с какъв капацитет се води хипермаркет, нито колко точно са на брой въпросните търговски обекти, като се изключат известните вериги.

Утре пък областната шефка щяла да се срещне с шефовете на заведения и нощни клубове.

Тук пъзелът е още по-голям и оакваме справка от ОА колко са заведенията и нощните клубове на територията на областта, за да има някаква легитимност форумът все пак.

Plovdiv-online за пореден път предупреждава, че гнездата на заразата са не толкова магазините, колкото училища, университети, колежи, болници и градски транспорт. Проста справка в ежедневната сводка от РЗИ показва точно това.

Уви, областната управителка пак подхвана пръчката не откъм където трябва.

Иначе, както съобщихме още рано сутрин, към 20 днешна дата на територията на Пловдивска област има 109 новодиагностицирани случаи на COVID-19.

Регистрирани в Националната информационна система от началото на пандемията вече са 2 711.

Под карантина са 1 346, а на домашно лечение - 789.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 5-ма лекари от Пловдив. В момента се извършва епидемиологично проучване.

За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително.

По информация на болниците хоспитализираните към днешна дата са 222, от тях с потвърдена диагноза за коронавирус са 185.

Свободните легла са 59, за интензивно лечение са 24, отделно стаите за пациенти с недоказан COVID-19 са 11.

От новозаболелите най-много са в Пловдив 63, следват общините Асеновград -13, Марица -11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по 1.

През изминалото денонощие има един починал - мъж на 72 г. от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:

- ЕГ Пловдив - на 19.10.2020 г. е диагностициран ученик от карантинираният 11Е клас, последно посещение в училище - 8.10.2020 .

- ОУ Алеко Константинов в Пловдив - на 19.10.2020 е диагностициран директорът на училището Красимир Ангелов, последно е преподавал на 14.10.2020, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

- На 19.10.2020 е диагностицирано дете от Първи Г клас, детето е под карантина като контактно на свой родител, последно посещение в училище -16.10.2020.

Предписание за завишаване на контрола по спазване на противоепидемични-те мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа на заболялото дете.

- СУ Патриарх Евтимий в Пловдив - на 19.10.2020 е диагностициран ученик от 7 А клас, последно посещение в училище -16.10.2020. Предписание до ди-ректора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните ученици.

- ОУ Васил Левски в Хисар - на 19.10.2020 диагностициран ученик от 3 –ти клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

- ОУ Св. Св. Кирил и Методий в Карлово - заболяло дете от 2-ри А клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм