За благодарността и кога не трябва да се премълчава

Автор:
Събота, 29 Август 2020 10:17
За благодарността и кога не трябва да се премълчава

Кметът на Кричим Атанас Калчев благодари на хората, гасили два пожара край града

Напълно потушени са двата пожара, които избухнаха в района на Кричим.

В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам своята благодарност на служителите от РСПБЗН Стамболийски, на доброволците от ДФ "Кричим" РВ 150-01 към община Кричим, които се бориха с бушуващия пожар в нощта на 27 срещу 28.08.2020 г. В продължение на 8 часа, в силно пресечена местност и под напора на много силен вятър, овладяха пожара и не му позволиха да навлезе и унищожи защитения резерват "Изгорялото гюне".

Това написа на стената си във Фейсбук кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

Ето цялото обръщение с думи на благодарност на г-н Калчев:

На същите тези хора още веднъж огромно благодаря, както и на всички служители на ДЛС "Тракия", РДГ- Пловдив, екипите от служители на държавните горски и ловни стопанства от съседните общините Пещера и Брацигово област Пазарджик, на всички млади хора от гр. Кричим, които изоставиха своите лични дела, професионални и служебни ангажименти и се включиха в овладяването и цялостното потушаване на втория по- голям пожар, който възникна на територията на община Кричим и засегна площ около 100 декара в ранния след обяд на 28.08.2020г.

В рамките на 24 часа всички те, без претенция за извършен героизъм, стоически удържаха и двата фронта на бушуващата огнена стихия и предотвратиха нанасянето на сериозни поражения на природа, хора и имущество. И никой от тях не очаква каквото и да било, защото всеки от тях е изпълнил своя морален и човешки дълг... Затова им благодаря, защото благодарността не трябва да бъде премълчавана.

С поведението си в тези две критични ситуации, тези мъже още веднъж дадоха пример, че когато сме отговорни и ЗАЕДНО, с всичко можем да се справим.

Пожелавам Ви много здраве, лично и семейно щастие, благополучие, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа!

БЛАГОДАРЯ!

Атанас Калчев, кмет на Община Кричим

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм