Симеонов: Дончев говори от свое име

Автор:
Петък, 07 Август 2020 11:11
Симеонов: Дончев говори от свое име

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната е бил подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък.

Това заяви по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично на това нарушение, добави той.

Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война, каза още лидерът на НФСБ.

Като хулигански действия определи Симеонов полетелите яйца и домати по сградата на НФСБ.

Става въпрос за нарушение на обществения ред и за хулиганство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази ограничена група хора, която се ръководи от неясни субекти или разнородни такива. Поведението ѝ не може да бъде предвидено и не може да продължава така, каза още той.

Симеонов обяви, че му се е наложило вчера да влезе в ролята на вестоносец на лоши за протеста новини.

В такива случаи агресията се насочва срещу вестоносеца, но аз оповестих решенията на Коалиционния съвет, взети след 4 часа разговори, обясни той.

Лидерът на НСФБ коментира и изказването на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на Здравей, България от вчера за евентуалната оставка на правителството през септември.

Такъв вариант не е обсъждан преди, нито в телефонни разговори. Това е било негова позиция, категоричен беше Симеонов.

Ние сме избрани, ГЕРБ и Обединени патриоти, с над 1,5 милиона гласа на редовни избори, признати от всички. Ще има избори, но това ще стане факт след 6 месеца. Възможни са размествания и това е естествено и нормално в една демократична държава. В това няма драма. Не виждам защо държавата трябва да се вкарва в сериозни разходи. Не забелязвам и сериозни искания от страна на протестиращите. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред, заключи Симеонов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Ако магарето Дончо говори от свое име - простено му е... Но дали не говори от името на ДеБъ и съдружните им протестиращи дебили. И не внушава на панически уплашения /неасно от какво/ ББ да подава оставка. Ако ББ не иска ГЕРБ да рухне като НДСВ, което се вижда при тези страхливи джендърски движения - незабавно да изрита магарето Дончо от ГЕРБ и да поеме нещата в свои ръце. А най-добре да върне и Цецо в редиците на ГЕРБ и заедно с Патриотите да работят в интерес на българите в Корона кризата.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм