Корни емна увесилия нос Бойко

Автор:
Четвъртък, 06 Август 2020 15:52
Корни емна увесилия нос Бойко

БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе в понеделник в 13:00 часа.

От левицата днес внасят подписка за това. Новината съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Определяме следния дневен ред. Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в НС във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19", заяви Нинова. „Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и протестиращи граждани вчера, каза още Нинова.

Нинова изтъкна, че икономическите последствия от коронакризата са тежки.

Искаме отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме прозрачност за харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората, каза Нинова.

Много зависи какво ще внесат като актуализация, за да кажем нашата позиция. Парите трябва да се решават в парламента, каза още лидерът на БСП.

Трябва да се предвидят и пари за машинното гласуване, допълни тя.

Подкрепяме протестите. Не подкрепям нарушаването на обществения ред. Радвам се, че хората се освободиха от страховете си и излязоха свободно. Но нарушаване на обществения ред не подкрепям, заяви Нинова.

Не сме правили консултации с другите партии за извънредното заседание. При внасяне на подписи, от която и да е група, председателят е длъжен да го направи в 7-дневен срок, поясни Корнелия Нинова. Имаме необходимите подписи, внасяме ги. Длъжни са да свикат заседанието.

По отношение на главния прокурор Иван Гешев, Нинова каза, че е внесено искане той да предостави доклад за дейността на прокуратурата.

Това беше поето и беше даден срок за изготвяне и заседанието в понеделник е преди този срок. Ще бъде представен наесен, каза още лидерът на левицата.

Тя отказа да коментира социологическите проучвания за подкрепата към партиите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм