Дончев допуска оставка в края на септември

Автор:
Четвъртък, 06 Август 2020 08:34
Дончев допуска оставка в края на септември

Има и междинен вариант - например оставка на кабинета в края на месец септември. Така НС ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по Нова телевизия тази сутрин, след като премиерът Бойко Борисов вчера допусна и вариант кабинет без самия него.

Вариант с отпуска на премиера е несериозен, коментира обаче Дончев.

За нас няма лесен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е мило, иска това напрежение да го няма, коментира вицепремиерът.

По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

Какво ще бъде решено ще стане ясно в следващите дни. Още днес има среща на Коалиционния съвет.

Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение, обясни Дончев.

Всяка форма на насилие е осъдителна, коментира още вицепремиерът относно напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.

Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации, каза вицепремиерът.

Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам, те не са от тази охрана, коментира Дончев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • читател

  ББ - уникалният мухльо на бг политиката. Втора баба Цецка!

 • читател

  Мухльо № 2 - Томето - мухльовци и страхливци - треперещи гербери за нищо не ставате. Най-добре В. Симеонов да дойде, той ще оправи протестиращите отрепки.

 • читател

  И защо трябва да чакаме мухльото-мачо ББ до септември - да се маха - властта не е за страхливци и отрепки. В сегашната криза ни трябва стабилен и уверен мин. председател, а не политически страхлив джендър мухльо с джип ББ.

 • Разочарован напълно

  Магарето Дончо кога ще спре да рИве? Този е вреден не само за ГЕРБ!

 • пловдивчанин

  отговори на: Разочарован напълно

  Да го пращат при Радан и Ицо Брадата, идеална тройка стават:):):)

 • читател

  отговори на: Разочарован напълно

  Магарето Дончо трябва да бъде незабавно изритано, ако ББ иска все още да има шанс ГЕРБ да оцелее. Цялата простотия с апартаментите на Цецо сега лъсва, кой я е направил - психодесните джендъри и магарето Дончо. И ще погребат ГЕРБ пред уплашения поглед на тотално неадекватния и страхлив Борисов.

 • гневен

  Габровския шегаджия няма ли да даде едно интервю да оплаче другарите с палатките? Нали и десет да протестирали, можело да тровят живота на два милиона?:):):) А най-добре да опъне една палатка в министерски съвет и там да си плаче и без това не се вижда какво прави като вицепремиер!!!

 • читател

  отговори на: гневен

  ББ трябва спешно да изрита това недоразумение магарето Дончо, което със съветите си и джендърското си меко розово-зелено психодясно болно поведение ще потопи ГЕРБ... И после без свян ще премине в ДеБъ, дакото ББ гледа умно. Сега му е времето да го изрита от ГЕРБ. И без това герберите не обичат магарето Дончо.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм