Гергов: В незаконни процедури на Нинова не участвам

Автор:
Сряда, 05 Август 2020 12:27
Гергов: В незаконни процедури на Нинова не участвам

Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща Устава на партията, се опитва днес, отново в нарушение, да присвои БСП с 2-ри председателски мандат.

Това заяви членът на НС на БСП Георги Гергов по повод съобщеното от Нинова, че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев.

Аз съм законно избран за председател на Областната и Градската организации на БСП -Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова, в свой интерес, прокарва в разрез с висшите провомощия на НС на БСП. Ние, членовете на НС сме длъжни и ще успеем да свикаме Пленум на БСП, за да запазим правата на всеки член на Партията и историческите, градивни идеи на БСП.

Аз, Георги Гергов, ще запазя партийното си и лично достойнство и няма да стана съучастник в незаконни действия на Нинова.

Аз, Георги Гергов, мога да стана председател на БСП по законна процедура.

Но не мога и не искам да се кандидатирам и да стана председател на БСП, избран незаконно по процедурата “Нинова”!

Ще се видим, г-жо председател, на законно свикан НС на БСП преди 12.9.2020, за да отменим манипулациите ви за председателския пост. И своеволните ви, лични, незаконни решения за бъдещето на БСП - каза Гергов.

Източник: Блиц

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм