Д-р Цветков VS проф. Янева за шеф на КОЦ

Автор:
Понеделник, 03 Август 2020 14:32
Д-р Цветков VS проф. Янева за шеф на КОЦ

Петима кандидати са подали документи за конкурса за управител на Комплексен онкологичен център Пловдив - най-печелившето здравно заведение в града и Южна България.

Конкурсът е насрочен за утре, 4 август, а договорът на сегашния управител д-р Парашкев Цветков изтича в края на месеца.

Самият д-р Цветков е сред кандидатите.

Другите са проф. Мариана Янева, която бе временен управител на КОЦ Пловдив след освобождаването на д-р Красимир Вальов заради повдигнато обвинение за сделка с компютърен томограф, която, според прокуратурата, е ощетила общинската здравница.

Вальов бе признат за невинен от Окръжен съд, но Апелативен го осъди условно. Сега обжалва пред ВКС.

Другите кандидати са проф. д-р Илия Баташки, бивш депутат от БСП, бивш шеф на УМБАЛ Св. Георги и на МБАЛ Св. Пантелеймон, последно бе шеф на Военна болница в София, доц. д-р Тихомир Дерменджиев, преподавател по микробиология в Медицинска академия, проф. д-р Петър Петров, който от няколко месеца управлява временно МБАЛ Св. Мина.

Управителят на КОЦ-Пловдив за следващия 3-годишен мандат трябва да бъде определен на 5 август. Това ще стане с решение на комисията, формирана от Общинския съвет.

Според запознати, битката е между сегашния управител д-р Парашкев Цветков и бившия - проф. Мариана Янева, която бе несправедливо очернена в публикация на пловдивски всекидневник ден преди конкурса, че е сключила сделката за колпютърния томограф в ущърб на здравното заведение.

Комисията за конкурса е излъчена от Общинския съвет. Членове са шефът на Дирекция Здравеопазване в Община Пловдив и бивш директор на КОЦ д-р Калин Калинов, д-р Аргир Аргиров, зам.-шеф на РЗИ - Пловдив, общинските съветници Атанас Славов и Йордан Илиев от ГЕРБ, и независимият Слави Георгиев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Омар

    СТИСКАМЕ ПАЛЦИ ЗА ЕДИНСТВЕНИЯ И НЕДОСТИЖИМ ПО КОМПЕТЕНТНОСТ, ЧОВЕЧНОСТ, ДОСТЪПНОСТ, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ЧЕСТНОСТ, ЛОЯЛНОСТ И ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ - Д-Р ПАРАШКЕВ ЦВЕТКОВ! ВСЕКИ ДРУГ ИЗБОР ЩЕ Е ЧАСТ ОТ КОЛАПСА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

  • читател

    отговори на: Омар

    Омар, леко мирише на македонска наденица около д-р Цветков, а не на омари и най-вероятно той ще бъде избран по македонско-патриотична линия.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм