Вместо интелектуалци начело - маноловци и бабикяновци

Автор:
Понеделник, 03 Август 2020 07:56

Палаткови лагери има на Орлов мост, площад Независимост, и пред Ректората, съобщи Нова телевизия тази сутрин.

Снощи демонстрантите хвърляли жълти стотинки по сградата на Министерския съвет. После направили традиционното си шествие.

Междувременно, под звуците на опера, някои обявили гладна стачка.

В по-късните часове граждани затворили и кръстовището около НДК, което остана блокирано до полунощ.

Тази сутрин преди 8 пред сградата на СУ се чуват тъпани и свирки.

Има две коли на полицията и една шатра на протестиращи от Системата ни убива барабар с белия бус с черни букви, с който предводителката на движението Мая Манолова атакува вчера дома на премиера Борисов и стовали пред вратата на семейството му черен чувал. 

Движението на Орлов мост остава блокирано.

В момента само две от "майките" са тук, които не са от организаторите на протеста.

Организаторките се били прибрали, за да почиват, след което ще се върнели с изготвена стратегия и програма за това как ще се развивали техните протестни действия в следващите дни.

Протестите стават все по-безсмислени, а ходовете - трагично-нелепи.

След като хвърляха семки и бонбонки, тоалетна хартия, мацаха историческите жълти повета с червена боя, сега мятат жълти стотинки по МС, палаткаджиите и флигорните се превръщат постепенно в маргиналите на обществото.

Те нямат нищо общо с хората, които водеха протестите срещу кабинета на Орешарски. Тогава в първите редици бяха българските интелектуалци - професори, преподаватели, художници, писатели, музиканти, артисти, учители, лекари, духовенство - сега са фолкаджийки, ултраси, завърнали се за ваканция изпратени от мама и татко в чужбина студенти, мая-маноловци, арман-бабикяновци, велислав-минековци, николай-хаджигеновци.

ТОВА НЕ Е НИТО ЕЛИТЪТ, НИТО СРЕДАТА НА БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е ДЪНОТО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, В НЕГО СЕ ГУБЯТ И УВЛЕЧЕНИ ПО РОМАНТИЗМА НА ПРОТЕСТИТЕ МЛАДИ ХОРА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм