Палатки и на един от изходите за АМ Тракия

Автор:
Неделя, 02 Август 2020 06:43
Палатки и на един от изходите за АМ Тракия

Хаджигенов от Отровното трио: По-малко сме, но това е защото Бабикян е в Стара Загора

Освен на Орлов мост и на жълтите павета, палатков лагер изникна и на един от подходите към автомагистрала Тракия при Стара Загора.

Там вече едно денонощие протестиращи искат да затворят ключовия аутобан, но полицията гарантира, че това няма да се случи.

Протестиращите традиционно започнаха да се събират пред Президентството в 19 часа. Техните искания остават същите, но протестът им бе по-малоброен.

Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио отбеляза, че протестът е по-малоброен от предишни дни, но това се дължало на факта, че съмишленикът му Арман Бабикян е в Стара Загора, за да подкрепи протеста там.

Палатковият лагер ще остане безсрочно на Орлов мост, заявиха отровните в 24-тия ден на протести.

През кръстовището се пропускат само линейки, но не и автобуси на градския транспорт.

Нощта минала е минала без сериозни проблеми, но рано сутринта се стигнало до напрежение между протестиращ и човек, живеещ наблизо. Заради тази ситуация останалите хора от палатките заподозряха, че между тях има провокатор.

Иначе вчерашният протест премина без сериозно нарушаване на обществения ред. В следобедните часове протестиращи се събраха и до двата палаткови лагера в столицата.

Около 21 часа започна и традиционното шествие.

Така събралите се в Триъгълника на властта стигнаха до Орлов мост, където се сляха с другите протестиращи.

Там за кратко се породи напрежение, когато мъж се опита да се качи на трибуната, а протестиращите го обвиниха, че е пиян. Той заяви, че не може да се прибере в дома си и това го е ядосало.

По-късно протестът се раздели на няколко лъча и блокира и други ключови булеварди в столицата.

Протестиращите заявиха, че са направили свой вътрешен кодекс, за да не се стига до безредици. В него пише, че всеки, който иска да протестира, не трябва да е употребил алкохол или наркотици.

24 часа продължава и блокадата при Стара Загора, където протестиращи са затворили един от подстъпите към автомагистрала Тракия.

Протестиращите заявиха, че не желаят да блокират скоростния път, а да преминат през него. От полицията са категорични, че това не може да се случи, тъй като е опасно.

Броят на протестиращите край Стара Загора постоянно се увеличава, пристигат и хора от съседни градове и села. Към тях се присъединиха и протестиращи от София, сред които бе и Арман Бабикян.

Напрежение възникна след 22 часа между протестиращи и полицаи, след като органите на реда не допуснаха един от микробусите на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ да премине кръстовището на булевардите Васил Левски и Цар Освободител.

Превозното средство бе обградено от плътен кордон полицаи, които не допускаха никой до превозното средство.

Полицаите са обяснили, че нямат право да допускат никого, тъй като има забрана за движение.

Поведението на гражданите на моменти е агресивно към полицаите.

Главно действащо лице в тази ситуация бе бившият омбудсман Мая Манолова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм