Борисов: Целта на сценаристите е да се окървави протеста!

Автор:
Сряда, 15 Юли 2020 11:39
Борисов: Целта на сценаристите е да се окървави протеста!

Чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера.

С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към протестиращите в изявление преди заседанието на Министерския съвет днес.

Оставка на това правителството няма да подобри положението – през ноември, декември и януари ще бъдем в изключително тежко положение, защото няма да сме успели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа криза, каза още Борисов. И подчерта, че винаги е подкрепял протестиращите.

Със сигурност и големите ни проекти са поставени под риск, защото навън виждат, когато България е дестабилизирана. Това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник – страната ни много пъти е тръгвала по такъв път и много пъти се е вайкала. Нека да мине Европейският съвет и ще говорим пак, смята премиерът

Разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. България е единствената страна в света, която смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. Само у нас никой нито вярва, нито мисли, нито спазва мерките, коментира министър-председателят.

В същото време икономическата криза идва с огромни темпове от цял свят. Нито един индикатор не дава, че нещо ще се подобри. Ще става по-лошо. Тогава икономическите искания ще стават повече. Приходните агенции с големи усилия ни позволяват да не теглим към този момент заем. Влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да е много консолидирана. Имам идеи в тази посока, само ме спира петък и събота Европейския съвет и трябва да ги защитим. За да можем да излезем с решение... Няма да може да се приеме нито пактът за стабилност, нито бюджетът. Това са дните, които ни спират. Така или иначе ще има вот на недоверие. А на сценаристите няма да се спирам. Прекрасно знам какво могат и Румен Петков, и Мая Манолова, и всички, които са там. Разбира се, те може и да са се променили, може да са станали по-добри. Мъчно ми е и за полицаите, и за невинно битите хора. Виждате, че се взривяват бомби в хората. Целта е точно такава - да се окървавява протестът, защото знаят, че видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам. Точно това провокират и затова бяха тия червени пликчета с боя - да се създаде впечатление за кръв, каза още Борисов.

Ако успеем да държим по този начин финансите на държавата, ще съумеем да завършим годината, все едно е краят на 2018-а, обясни министър-председателят.

Той призова министрите да се концентрират върху конкретните искания и подчерта, че всичко ще се съгласува с коалиционните си партньори.

Борисов забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Facebook като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов.

Не само, че не е смешно, а и ги възпламенявате, заяви премиерът.

В края на изявлението си той призова хората да се пазят.

Коронавирусът не е минал. Нито една държава в света не е отчела, че може да се прави това, което правим ние в България. Неслучайно от отличници влязохме в червената зона на много държави, завърши Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • читател

    Дебилите на Черепа. Като не трият вече билетчетата на Черепа, трият жълтите павета, за жълти копейки от Дубай. Поддържани от ротфронтовеца и пРезидент на ген. Решетников - Радев.

  • Жул

    Получи двойка, о бате Бойка и всички викат вече Бойко чао, Бойко чао, чао, чао, чао!

  • г-жа Бандерова

    Къде е вездесъщият Божидар Сратев да ни обясни?Хвала!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм