Гешев: Недопустим е боят пред Панаира

Автор:
Гешев: Недопустим е боят пред Панаира

Тече спецакция в 10 населени места, има арестувани

Недопустимо е големи групи от хора, независимо с каква етническа принадлежност, да се бият в центъра на втория по големина град в България.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Пловдив за случая с масовия бой между роми на колелото на Панаира миналата седмица.

На 12 юни след възникнал спор между група непълнолетни лица и жители на Арман махала се стига до масов бой, в който се включва дори и бременна в 6-тия месец жена.

Прокуратурата е привлякла като обвиняеми четирима непълнолетни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а на други девет съдът е наложил наказания.

Припомняме, че по случая Районен съд осъди по бързото производство 10 лица на 5 и 4-дневни арести, и глоби единадесети участник.

Ако не можем да се справим с такъв род хулиганство, трябва да закрием държавата, прибави обвинител №1.

Недопустимо е да се бият хора. В последния случай е нападнат следовател с 23-годишна служба. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Не може независимо по каква причина да излизат групи хора, въоръжени с крака от маси, колове, прътове и всякакви други сечива, и да се бият, каза той.

Целта на прокуратурата е към края на годината да има в различни нива на битовата престъпност различни намаления. Сигурни сме, че сме към правилния път и ще достигнем тази цел.

Той разкри, че на територията на над 10 места се извършва специализирана полицейска операция. Има арестувани.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала за записа, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Експертизата ще е в две направления - дали става въпрос за незаконно използвано средство, или е фалшифициран запис. 

Според Гешев, като гражданин, записването с телефони е превърнато в национален спорт.

С това, което правим, генерираме скандали, с което даваме лош сигнал не към европейските ни партньори, а към българските граждани. Законът трябва да се спазва от всички, категоричен е главният прокурор.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    И в двата случая, Премиерът ще е невинен! Ееее, ама г-н Каскетов, а защо няма версия, че записът е действителен и да се тълкува като доказателство за виновност?! Или нашия Премиер е чист като Ангел? А що се отнася до държавата, драги, тя оттдавна е тотално закрита, или по Кухоглавски начин казано - счупена е, защото "лозето не ще молитва, а мотика"! Ама на мотиката и е счупен сапът! Хайде до следващото мелле!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм