МБАЛ Пълмед ще лекува пазарджиклии с COVID

Автор:
Сряда, 27 Май 2020 17:47
МБАЛ Пълмед ще лекува пазарджиклии с COVID

Областният кризисен щаб на Пазарджик, в писмо до областният управител на Пловдив Дани Каназирева, апелира за съдействие и осигуряване на спешен прием в пловдивските болници на пациенти с коронавирус от област Пазарджик, нуждаещи се от активна дихателна реанимация.

Спешната мярка се налага поради продължаващата карантина на медицинския персонал от ОАИЛ на МБАЛ Пазарджик. В писмото се цитира и позицията на изпълнителният директор на МБАЛ Пазарджик д-р Красимир Темнилов, който припомня, че преди 20 дни, 14 медицински лица са дали положителни проби и това е наложило затварянето на реанимацията в Инфекциозното отделение на болницата.

В тази връзка областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че Медицинският щаб е взел решение и е определил УМБАЛ “Пълмед“ да приема пациенти за лечение на коронавирус, насочени от област Пазарджик, включително и за интензивно лечение. МЩ също така възлага на ръководството на болницата да организира и поддържа 15 легла, от които 5 да са за интензивно лечение.

„Срокът на решението е до 14 юни, като се надяваме до тогава обстановката в Пазарджик да се нормализира. В сегашната ситуация трябва да сме съпричастни и да си помагаме отделните региони, коментира Каназирева.

Тя припомни, че в Пловдив и областта за лечение на пациенти с COVID-19 остават УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ „Каспела“ и общинската болница в Карлово, която има инфекциозно отделение.

„Това не освобождава от ангажимента останалите болници, които трябва да имат помещения, където да изолират пациенти със съмнения за коронавирус. При усложняване на ситуацията с решение на Щаба и в срок от 48 часа, те трябва да могат да възстановят своята готовност за прием и лечение на болни с COVID-19 , допълни Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Колко сложно

    Ами това са на Тиков болниците ,който точиКкасата -има си човека дружество, който снабдява неговите
    болници на цени 8-10 по-скъпи отколкото другите болници плащат и всичко е законно!!!! Кой ги прави тези закони!!! сЕГА НЯМА ДА МУ ГЛЕДАТ И БОЛНИТЕ ,А ТОЙ САМО ДА ЛАПА! Задавянето е неизбежно!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм