Кметовете решават как да работят градини и ясли от 22 май

Автор:
Вторник, 19 Май 2020 12:01
Кметовете решават как да работят градини и ясли от 22 май

Детските ясли и градини ще отворят от 22 май тази, обяви здравният министър Кирил Ананиев. Кметовете трябва да създадат организация по откриването на яслите и градините и тяхното функциониране, добави Ананиев.

Най-сигурната и безопасна среда е домът, не препоръчваме на родителите, ако имат възможност да оставят децата си вкъщи, да го направят, епидемията далеч не е отминала, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Очакваме 10-12 деца в група, ако в редки случаи има повече, директорите е добре да направят подгрупи, каза още Вълчев.

Отчитайки ситуацията в момента, ние предлагаме да не се изисква бележка, защото, първо, времето е много малко, струпването ще бъде изключително голямо, и по този начин ще затрудним отварянето на дейността на детските градини, допълни Кирил Ананиев.

При постъпването, в първия ден, на детските градини и ясли, ще се измерва температурата на всяко дете с нормален живачен термометър, тъй като знаете, че дистанционните термометри не дават точна оценка на температурата.

В същото време родителите ще подпишат декларация за информирано съгласие и споделена отговорност, с което те декларират, че са запознати с всички мерки, които се предприемат в детската градина, посочи още здравният министър.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм