В парковете - само с деца и кучета!

Автор:
Неделя, 26 Април 2020 17:41
В парковете - само с деца и кучета!

Парковете остават затворени освен за родители с деца и стопани на кучета, въпреки сутрешния анонс на премиера Бойко Борисов, че 8-те софийски парка ще работят при контролиран достъп.

Това става ясно от издадената по-късно заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

С нея трябва да се съобразят всички останали общини в България.

От утре отварят градските паркове и градини при специален режим за деца и собственици на кучета.

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини, обявиха от Министерството на здравеопазването.

Разрешава се градските паркове и градини да се посещават от деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден.

Разрешава се на собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, включително сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Правилно решение, разходките в слънчевото време укрепват имунната система! Скоро ще трябва да се прецени и пускането на уличните кафенета с малко маси при увеличено разстояние между масите. Короната започва да заминава лека полека, особено сред страните, като България, където управлението на ГЕРБ и Патриотите взима решителни и навременни действия, напук на червени, зелени, розови и всякакви 7/8 дебили.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм