ГЕРБ и БСП вързаха ръцете на Зико за даренията

Автор:
Четвъртък, 09 Април 2020 17:27
ГЕРБ и БСП вързаха ръцете на Зико за даренията

Странно мнозинство от ГЕРБ и БСП в ОбС върза ръцете на кмета да разпредела светкавично дарения, свързани с коронавируса по здравните заведения на сесията днес.

Шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изчете текст, който гласи, че дарения могат да се получават и разпределят от кмета с изключение на активи, получени от търговски дружества с общинско участие, както и от чуждестранни спонсори. За тях трябва да има решение на Общинския съвет, каза Илиев.

Това означава, че ако Червеният кръст в Германия дари 100 маски, трябва да се свиква сесия, възмути се Георги Колев от ЗС Александър Стамболийски.

Всички дарения се оповестяват на сайта на общината и не виждам да има проблем, опонира Евелин Парасков от Съюз за Пловдив.

Зам.-кметът по социална политика Анести Тимчев призова съветниците да не правят упражнения по правни науки и напомни, че кметът се отчита, а решенията за дарения се обсъждат в Общинския кризисен щаб. Всеки може да присъства. Дайте по един представител от групите, призова Димитров.

Съветниците обаче гласуваха предложението на Йордан Илиев.

Досега кметът можеше без съгласието на Общинския съвет да получава и разпределя дарения до 20 000 лева.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Голява лъжкиня е

  Здравко разкарай мадам лъжа за да имаш авторитет и да можеш да управляваш. Това е истината. Махни я.

 • читател

  отговори на: Голява лъжкиня е

  Е как да я разкара Зико, като тя е назначена от Вожда Борисов?! Кой смее да му се опълчи? По-скоро кмета може да изхвърчи, поради бездействие! Прочие, дните на ГЕРБ са преброени! Иска се само малко търпение до есента!

 • т

  Казва се мадам разпоретина, лъжкиня и долно подобие на човек

 • Писател

  А тия същите от БСП искаха да вземат със кмета 800 хил. лв от онкоболните и да ги похарчат без общ. поръчки. Кмете, започваш да управляваш като Тотев, опичай си акъла

 • Ботев

  Тогава Бойко да я разкара

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм