Див популизъм пробва потапяне на Пловдив

Автор:
Четвъртък, 09 Април 2020 17:20
Див популизъм пробва потапяне на Пловдив

Минимум 50 милиона ще са по-малко приходите в общинската хазна тази година

БСП и Кауза Пловдив подпалиха втори скандал на днешната сесия на ОбС, след като първият приключи с оттеглянето на предложението за пренасочване на 600 хиляди лева от бюджета на Комплексния онкологичен център към двете общински болници за закупуване на апаратура за коронавирус - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

По време на дебатите за отмяна на наеми и такси на общинските сгради и терени, които се ползват от наематели, като мярката да важи само за затворилите обекти, съветникът от Кауза Пловдив Едуард Сарафян поиска да се отмени заплащането за всички търговци, чиито оборот е намалял.

БСП пък предложи срокът за отмяна на наемите да бъде удължен с три месеца, след като се прекрати извънредното положение.

Това е див популизъм, заяви кметът Здравко Димитров.

Неговият заместник по финанси Илия Кирчев предупреди, че по този начин съветниците отварят кутията на Пандора, тъй като по негови прогнози годината ще приключи с 50 милиона по-малко собствени приходи от планираните.

Целта ни е да помогнем на хората, чийто бизнес е спрян със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, а не на всеки, чийто обект не върви, но работи, обясни Илия Кирчев.

Съветниците взеха пет минути почивка.

Здравко Димитров ги смъмри, че водят общината към катастрофа, защото, ако не събере достатъчно пари, няма как да издържа основните заведения.

След второто прегласуване съветниците се обявиха против идеите на Сарафян и БСП и подкрепиха предложението на Здравко Димитров за отмяна на таксите и наемите само за тези обекти, които принудително са затворени.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм