Томислав Дончев: Радев ни бърка с новобранци!

Автор:
Вторник, 07 Април 2020 16:30
Томислав Дончев: Радев ни бърка с новобранци!

Моля да не се бърка раздаването на мартеници със сложната логистична задача по осигуряването на болниците и здравните служби с необходимото оборудване и предпазни средства.

Въпреки че още в началото вицепремиерът Томислав Дончев изрично уточни, че не желае да се възприема брифинга като пряка размяна на реплики между Дондуков 1 и 2, той директно коментира поредните критики на държавния глава Румен Радев по отношение на премиера Борисов.

Дончев отговори и на друго изказване на държавния глава: "Доколкото си спомням от въоръжените сили армейските команди - кръгом или бегом марш се поддаваха от по-висшите към по-нисшите чинове с цел да извършват прости механични движения, без да осъзнават смисъла им. Тук няма новобранци и не сме на занятия по стрелба и подготовка. И да бяхме, не е ясно коя команда да изпълняване - от 3 март ли или следващата - за сваляне на карантинните мероприятия", запита вицепремиерът.

На него обаче всичко това му прилича на друг жанр от въоръжените сили, където някой с цел да унижи другия му поддава командата "шашкай се в различни посоки".

Дончев призова държавния глава да следва собствената си препоръка. Нека всички да се смирим и да си гледаме работата, настоя вицепремиерът и на цитата от Гьоте, противопостави друг: "Когато двама се карат, виновен е по-умният". Въпреки наложеното правило "разделям и владея", на Томислав Дончев му се струва по-правилно и добре в настоящата ситуация "обединявай и направлявай".

Томислав Дончев опроверга президента и за недостига на медицинско оборудване и лични предпазни средства. По думите му ако има ограничения те не са парични, тъй като всички нужди средства са осигурени на Министерство на здравеопазването.

Единствените ограничения са от фактическата липса на артикули на международния пазар. Вместо да чакаме на доставки, ние сме в състояние да произвеждаме, похвали де Дончев и даде като пример това, че други големи държави вече разчитат на нашата помощ.

Правителството чрез МТСП и общините осигуряват храна на около 60 000 души. Заедно с БЧК са в състояние да осигурят още за 40 000 човека. Ако има нужда от още хора, правителството е в състояние да увеличи обема, в който се дава храна. "Доколкото позволяват ресурсите на държавата, ще се опитаме да стигнем до всеки", увери Дончев и посочи, че предприетите мерки са комплексни.

Продължава работата и по други мерки за подкрепа. Вицепремиерът призова да не се бъркат анонси с решения. Създадена е организация за празниците - Великден и Цветница.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • читател

  Към уреда!!! https://glasove.com/images/news-main-images/77625.jpeg Може и бос, какъвто бомбето Радев всъщност е.https://www.flashnews.bg/wp-content/uploads/2017/07/3690651-1-757x500.jpg

 • г-жа Бандерова

  Не,не ви бърка!Хвала!:D

 • читател

  отговори на: г-жа Бандерова

  Бърка, бърка, Бандерова и това сочи социологията. Тъпото политическо бомбе Радев пада по одобрение под ББ, което не е било досега. Ама фуражката, и роклите на ген. Деси, и шофирането на самолета, най-после показаха пораженията върху Радев и последователите му, кукундрело Бандерова! Бърка, бърка и ти бъркаш, ама сте прости да го разберете...

 • КенефОнЛАЙН +Читатель

  отговори на: г-жа Бандерова

  ОБИЧАМ ТЕ, г-це Бандер, ототдавна!
  Готина си, и ГУСТА дори (даже 'гато не слагаш празно пред "Хвала!")
  "...опроверга президента и за недостига на медицинско оборудване и лични предпазни средства..." =кис-кис! НЕДОСТИГ БИЛО НЯМАЛО, ма какиното, многохилядни безплатни тест-китове за изследване на проби масово от населението ПРЕДИ / БЕЗ признаци, за да се намерявт асимптоматичните носители, които цяла седмица го раздават - та да ги изолираме - НЕ ЛИПСВАТ, О, НЕ!.
  Малка КОРЕЯ така пъргаво надхитри Вируса страховито избухнал от ...християнска църква, не от езическо светилище - сега просто се предпазват от повторна вълна зарази.

 • читател

  Шефът на Пирогов проф. Балтов е срещу политическата простащина на бомбето Радев и за мерките на щаба на проф. Мутафчийски.

 • КенефОнЛАЙН

  отговори на: читател

  Мъдър и обедителен си, о, Читателе Наш!
  Води ни!
  Хвала!

 • читател

  отговори на: КенефОнЛАЙН

  Когато професорите говорят, формат-дебилите, както и шофьорите на самолет като Радев е добре да слушат и разбират, доколкокто могат, а да форматират има време...

 • КенефОнЛАЙН +иконоБЛИЗЕЦ

  отговори на: читател

  "...мерките на щаба на АКАД. проф. Д-Р ГЕНЕРАЛИСИМУС Мутафчийски...." БАРИКАДИРАН ЗАД ТЕЛЕФОНА СИ ДА ПОВТАРЯ КАКВОТО МУ КАЖАТ ОТ МОРГИТЕ (вече по света се налага към препълнените морги да ползват ледени пързалки!) - вместо да сложи бял скафандър и да иде да се сражава както Колегите си!
  ИконоБЛИЗЕЦ не само го видяхме, ами и Г7зоблизец на РежимаБоБоТРИ

 • читател

  Деси Радева раздава мартеници в очакване на Годо... Т.е. Короната... http://epicenter.bg/images/news/32018/pics/1519921867.jpgСкромният принос в борбата с Короната на сем. Радеви, още преди да се появи в България... Но Радеви даряват: шофьорът на пенсионери във видинско, секретарката на шофьора мартеници за здраве. А лекарите чакат облекла, шлемове, маски, консумативи, респиратори. Радеви помагат от сърце! Към уреда!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм