Цветлин Йовчев: Поведението на Радев е необяснимо

Автор:
Неделя, 05 Април 2020 18:30
Цветлин Йовчев: Поведението на Радев е необяснимо

За мен това поведение на президента е необяснимо. Честно да ви кажа не видях предложение – видях критика на мерките, но без да се посочва алтернатива. Който и да критикува мерките, то те са ефективни. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев за критиките на президента към мерките, въведени от правителството в условията на извънредно положение.

По думите му той, както и някои политически партии, "не могат да си намерят мястото в момента“.

"Снемането на политическото доверие към правителството бе акт, с който загуби политическите си инструменти", смята още Цветлин Йовчев.

Според него социалната изолация е подходящата мярка срещу разпространението на заразата. "Видя се на практика, защото разпространанието на заразата при нас върви по по-поносим за системата ни начин“, отбеляза Цветлин Йовчев.

"Без жертви няма да можем да минем, но въпросът е по каква крива ще са те, и затова дължим признателност на мерките, взети досега. Не виждам кой в момента би си позволил да предприеме други мерки освен социална изолация, при това не е предложена друга алтернатива, която да се обсъди.

В криза при такива мерки има ограничение към правата и свободите, аз лично съм много чувствителен към моята лична свобода, но съм абсолютно убеден в мерките, които да се прилагат“, отбеляза бившият вътрешен министър.

Цветлин Йовчев посочи и резерви при въвеждането на КПП около градовете. „При днешното въвеждане на информационна платформа, е нещо много положително, че в момента министърът на вътрешните работи и „Информационно обслужване“ работят по това нещо. Защото само със сканиране на личната карта ще се съкрати с много минаването през КПП и бумащината“, подчерта Цветлин Йовчев.

Той предложи на КПП-та да се набавят и термометри, които да измерват бързо и температурата. „Да ги използваме и за хора със симптоми, за да бъдат изолирани и изследвани веднага“, обясни Цветлин Йовчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм