Борисов: Ако Радев иска да умори народа, вадя ГЕРБ от залата

Автор:
Петък, 03 Април 2020 14:05
Борисов: Ако Радев иска да умори народа, вадя ГЕРБ от залата

Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го умориме.

Буквално това е предложил днеска той.

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Смолян изявлението на държавния глава Румен Радев, в което той отправя критики към правителството по отношение на настоящата сложна ситуация около разпространението на коронавируса у нас.

"Вече 20 дни сме в извънредно положение, а правителството предлага удължаване до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизерията обаче не е спасение от вируса. Считам, че правителството дължи убедителна информация за ефекта на извънредното положение", каза по-рано Румен Радев.

По думите му извънредните ограничения са довели до обществена парализа и са отключили безпрецедентна криза. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа, много българи се нуждаят от помощ. Вече споменах, че гладът може скоро да надделее над страха, коментира  президентът.

Той като дърта свекърва ходи и върви след нас, а ние обикаляме България да възстановим производството, да дадем бизнес, да дадем на хората хляб да ядат. А някой излезе, дадат му лисчето, каже пет приказки, и се прибере. Защо не му зададохте въпроса: "Против ли е извънредното положение, да го махне?" Или няма там въпроси? Ето това е цензура. Аз съм подложен на всякакви въпроси от сутрин до вечер - каква цензура, всичко е на живо, удари ме с микрофона, ако искаш - на живо си, заяви министър-председателят.

Единственото признато в света е социална изолация, физическа изолация, повтори за пореден път министър-председателят. Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и началника на националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, посети в Смолян завод, който ще произвежда по 10 000 броя маски, шлемове и облекла, които да задоволят нуждите на българските специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм