Здравко Димитров: Пловдив получи много, очаква ни много работа

Автор:
Събота, 29 Февруари 2020 17:22
Здравко Димитров: Пловдив получи много, очаква ни много работа

Нови 15 милиона лева отпуска правителството за Южната тангента на Пловдив!

Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството през последните дни, очаква ни много работа. Освен целевата субсидия за стадионите на ПФК Ботев и ПФК Локомотив и за спортните зали на пет училища, ще получим и 15 милиона лева за изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от Кръговото на Асеновградско шосе до Скобелева майка, което ще помогне много за извеждане на трафика от града.

Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след посещението на премиера Бойко Борисов днес. Министър-председателят пристигна заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Най-напред Бойко Борисов посети стадион Локомотив, където беше посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов – Гонзо и футболната легенда Христо Бонев.

Правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба.

Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината, заяви Борисов. Ръководството на клуба представи и вече изготвени проекти.

С готови проекти посрещнаха премиера и на стадион Христо Ботев, за който правителството отпусна целево 25 милиона лева. Борисов и кметът Здравко Димитров бяха посрещнати от собственика на клуба Георги Самуилов и стотици фенове.

Представители на инициативния комитет от Белащица също бяха дошли да стадиона. Те благодариха на министър-председателя и на кмета на Пловдив, че съдейства за затварянето на кариерите над селото, които повече от 15 години тровят въздуха в района. В знак на признателност премиерът получи икона от манастира Св. Георги, чиито основи са положени преди 1000 г.

СОУ Найден Геров в кв. Столипиново също бе част от обиколката на премиера Бойко Борисов.

Двамата с кмета се срещнаха с преподавателите от гимназията, които показаха къде ще строи новата спортна зала. Училището е едно от петте в Пловдив, на които държавата чрез спортното министерство отпуска по 500 000 лева за физкултурни салони. В него учат 1300 деца и нямат физкултурен салон.

Веднага след това министър-председателят инспектира строителството на Кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.

Премиерът обеща правителството да отпусне 15 млн. лв. на Южната тангента на Околовръстното шосе - отсечката от Кръговото до Скобелева майка.

По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км.

Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града, коментира Борисов.

Проектът беше рестартиран от кмета Здравко Димитров още докато беше областен управител.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Работа, работа, работа за пловдивчани. А какви нелепи времена бяха по времето на https://i.ibb.co/18FCvcH/image.jpgСлавчо Метлата...

 • читател

  Много пари, много хаир, ама: 1. Т. нар. "Локо", да вземе да си смени името с някакво по-реалистично, както се прави във всяка нормална държава! Сегашното няма ни най-малка връзка с железници, вагони и локомотиви! Изтъркано, банално, безлично! 2. Този път от 4,5 км ще облекчи, но няма да реши проблема на южното околовръстно шосе, придвижването по което сега е истински кошмар! 3. Кметът да спре да мрънка, че много работа ги чака, ами да запрятат ръкави и да свършат нещо, защото за 100 дни станаха 100 пъти за резил!

 • Славка

  отговори на: читател

  Искаме си Славчо... https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgТъпа съм, обърках се, искаме си вече Слави учиндолски... https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpg Говоря от името на всички антиГЕРБ отрепки.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм