Киро Добрев сваля Нинова, Гергов: Да си ходи!

Автор:
Неделя, 23 Февруари 2020 13:39
Киро Добрев сваля Нинова, Гергов: Да си ходи!

 Кирил Добрев, доскоро дясна ръка на Нинова, се готви да бутне Корнелия от лидерския пост на Позитано 20.

Организацията е сериозна и този път ще успеем, казаха наши източници от лявата опозиция.

Добрев, който е син на легендарния за БСП бивш вътрешен министър Николай Добрев, има към момента 13 номинации, а Нинова е с 21.

Аз също съм номиниран за председател, трябва да има промяна, каза пък шефът на областната структура на БСП в Пловдив Георги Гергов.

Той е твърда опозиция на Нинова, след като тя го махна от Изпълнителното бюро, макар че бе подкрепена от него и хората му при избора й.

Отгоре на всичко нов "пенсионерски" седмичник изкара преди седмица Гергов тежко болен от рак, но бизнесменът пристигна днес на Позитано 20 в цветущо здраве.

Повечето от останалите 18 номинирани са лица на вътрешната опозиция в партията, което прави столът под Нинова твърде разклатен.

Срещу нея е и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Той единствен коментира обстойно ситуацията в БСП днес. Ето какво каза Станишев преди Националния съвет на БСП, който трябва да начертае дневния ред на 50-тия конгрес на Столетницата:

Тръгваме на вътрешнопартийни избори с много неясни правила. Това, което чувам, много ме тревожи.

Всички разумни допълнения и предложения, които да направят този процес по-прозрачен, бяха отхвърлени без ясни мотиви.

Силно се използва апаратът като инструмент за натиск при номинации. Също така видях един внесен документ за Националния съвет, където директно се отправят сериозни тежки упреци към избирателната комисия, която дописва правилата, променя ги, създава условия за неравнопоставеност.

Има опасност тази надпревара да се превърне в това кой е по-симпатичен и по-красив, или кой какви грехове има, а не да се формулира политика. Ще отидем на конгрес с избран председател, но без яснота за политика и какво предлагаме на обществото. Тоест повече се занимаваме със себе си, отколкото с това, което вълнува хората за икономическата, социалната сфера и бъдещето на българина.

В момента има една измислена истерия за еврото и обезценяване на лева с думите: "някои хора трябва да се събудят".

Въпросът за еврото е избор дали да сме ядрото или в периферията на ЕС, трябва да си отговорим на този въпрос, заключи Станишев.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • читател

  Лоената топка и синьо-червена приватизаторка Мадам Лъжа май ще падне от столетната кранта БСП... https://pik.bg/f/gallery/195/8a497501af828b59e3232d350d1dff8c.jpg

 • читател

  Жана Д'арк на България ще спечели поста отново! След това - Министър-председателка, заедно с Трифонов и ДПС! Обединението ще ни измъкне от калта, в която ни набута ГЕРБ!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, шоковете май си пропуснала днес. А през 2013 искаше затвор за Доган...https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpg Но до какво не води гледането на 7/8 чалга тв.

 • България

  БСП ще загуби много ако допусне Гергов и хората му до ръководството на БСП. Ето например, Пловдивската организация вече си заминава, това ги чака и останалите ако не се осиферите и внимавате в избора. Чао БСП.

 • Пловдив

  отговори на: България

  НЕ само, че не си отива, но е с много по-млад състав и свежи идеи!

 • Партиец

  Гергов трябва да спечели. Той знае и може. Кирил Добрев не е като баща си _ ненужен е. Да си купува очила и маратонки

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм