Гешев: Учудващо е, че Божков е бил задържан

Автор:
Понеделник, 17 Февруари 2020 08:11
Гешев: Учудващо е, че Божков е бил задържан

Учудващо е, ако Васил Божков е бил задържан в ОАЕ, тъй като в такива държави няма практика чужденец да бъде арестуван за престъпления не на територията на държавата, на която се намира.

Това коментира тази сутрин от Чирпан главният прокурор Иван Гешев.

Практиката е да им се отнемат паспортите, докато се получат материалите за искана екстрадиция и после съдът да се произнесе, обясни той.

Нямаме информация нито дали е бил пуснат, нито дали е бил задържан, каза още Гешев и допълни, че днес материалите по делото с искане Божков да бъде екстрадиран у нас ще бъдат изпратени в ОАЕ. В тях се съдържат доказателства за извършени от Божков 11 престъпления.

Той е категоричен, че по делата за приватизацията ще има осъдени и те ще идат в затвора. Гешев цитира американския проф. Стив Ханке, баща на валутния борд, който поиска същото в неделя в телевизионно интервю.

Политиците да не си правят вятър на устата, а щом ни поддържат, нека ни подкрепят, заключи Иван Гешев.

Няма да допусна прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички или бизнесигрички, отсече Гешев и даде примери с изказвания на "бизнесменчета" и "социално слаби консултанти" като Домусчиев и Ковачки.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Учудващо е, че Владко Горанов / Барни Ръбъл/, все още не е задържан като главен виновник, за финансовите злоупотреби на Божков! А също и Стояновата МенТа! Ами те са преки началници на комисията по хазарта и единстено отговорни за всичко, което се случва там! Е, няколко нещастника и един министър уж "опраха пешкиря" за водната криза в Перник! Тук обаче, става дума за около половин милиард лева - незабележима за "печените финансисти" сума! Ами не са Слънце, че да огреят навсякъде горките, нали? Още по-малко самият Премиер - Богът Слунце! Гешев, ако ще се правиш на мъж, то захващай се с "рибата от главата", там, откъдето всички знаем, се вмирисва първум! Още-повече, че досега в България няма осъден човек от "горните етажи на властта" за корупция! Иначе чакай Божков и Василев да ни ги пратят американците!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм