Здравко Димитров: Кръговото към Асеновград се изгражда ускорено

Автор:
Понеделник, 03 Февруари 2020 16:51
Здравко Димитров: Кръговото към Асеновград се изгражда ускорено

Кметът Здравко Димитров остана доволен от темповете, с които се изгражда кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград.

Той инспектира строително-ремонтните работи днес и призна, че на няколко пъти е правил лични проверки, без да уведоми никого.

Инвестицията за обекта е на стойност 2,3 млн. лв. Кръговото е 120 метра в диаметър, старият път за Асеновград вече се засипва и до 2 дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също вече е премахната.

Готови са и изходите за връзката със Скобелева майка, като 5-километровото трасе ще завърши Южната тангента на Пловдив.

„Това кръгово тук е с размерите на другото – на Кукленско шосе. Изключително съм доволен от изпълнението и спазването на сроковете и от качеството. Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката със Скобелева майка, което е изключително необходимо, за да изведем трафика извън града и се насочва транзитния трафик към АМ „Тракия“, уточни кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че в момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“, трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката.

За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а тъй като то е гранично между три общини, в новия програмен период ще се търси Европейско финансиране за разширяването му.

Областната управителка Дани Каназирева я нямаше на инспекцията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Работа, работа, работа за Пловдив!!!

  • гост

    Пътят между Хасково и Димитровград беше построен преди 50 години. Параметрите на двата пътя Пловдив-Асеновград и Хасково-Димитровград са 1:1 еднакви. Някой може ли да обясни, защо път построен преди половин век е без нито едно кръстовище с кръгово движение, а път построен преди една година е с 5 кръстовища с кръгово движение? Какво е това чудо да се строят такива пътища, които са много опасни за водачите? Не могат ли да проумеят, че това не е правилно?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм