Прокуратурата нищи учителка накарала цял клас да плюе 9-годишен

Автор:
Понеделник, 03 Февруари 2020 15:04
Прокуратурата нищи учителка накарала цял клас да плюе 9-годишен

Прокуратурата в Пловдив разследво безпрецедентен случай на унижение на третокласник в училище „Професор Иван Батаклиев“ в Пазарджик.

Окръжната прокуратура в Пазарджик си е дала отвод, затова казусът идва в Апелативна прокуратура Пловдив.

През междучасието няколко деца започнали караница и 9-годишният Митко наплюл две от тях. Началната учителка Верка Маратилова подредила децата от 3 б клас в редица и ги накарала един по един да заплюят момченцето, което било заставено да стои право пред дъската, пише Радио Пловдив. Грозната постъпка е от 9 януари. 

Вечерта детето отказало да се храни, не говорело и обяснило, че го боли главата. Родителите разбрали за случката няколко дни след това от майката и бащата на съученик на Митко.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“. Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но директорът на учебното заведение има правото да наложи санкция по казуса. 

Семейството на Митко го е прехвърлило в друго училище, където с него работи психолог.

Прокурорската проверка ще нищи има ли данни за хулиганство с цел публично унижаване и принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни. Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отвод с мотив, че при разследването няма да има безпристрастност. Причината е, че училище „Иван Батаклиев“ е едно от най-елитните учебни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат именно там.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм