Язов: Правим 2 нови градини и ремонтираме ул. Даме Груев

Автор:
Четвъртък, 16 Януари 2020 17:13
Язов: Правим 2 нови градини и ремонтираме ул. Даме Груев

Отпуснатите пари за районните кметства реално са повече от миналата година. Това заяви кметът на район Южен Костадин Язов след срещата с градоначалника Здравко Димитров.

Припомняме, че днес в 13 часа шестимата районни кметове на Пловдив обсъждаха с него финансирането от бюджет 2020.

От срещата е станало ясно, че ще има средства за големите проекти в район Южен – частичен ремонт на Даме Груев, строеж на новата детска градина на бул. Александър Стамболийски и стартиране на разширението с 5 групи на ДГ “Зорница“ по ОП „Региони в растеж“.

Ще започнем подмяната на настилката на ул. „Даме Груев“ , като докато траят законовите процедури, ще направим допитваме до живеещите дали искат да направим и разширение на улицата, посочи Язов. Той допълни, че това означава да се отсекат дърветата, но районната администрация има готовност да посади нови.

По думите му все още стои въпросът от коя страна на улицата да започне реконструкцията.

Решаващи за избора ще бъдат две неща – двете сгради за отчуждаване, които са от страната на надлез „Родопи“ и подмяната на водопроводната мрежа, която трябва да се извършва паралелно с ремонта, подчерта кметът на Южен.

„Имаме опция по рамково споразумение от капиталовата програма на община Пловдив за шестте района, което е за около 6 млн. лв. ще бъдат направени и част от тротоарите в Южен, като първите улици с които ще се започне са „Константин Нунков“ и „Гоце Делчев“, обясни Костадин Язов.

Кметът Здравко Димитров е обещал на районните кметове, че ако има изпълнение на приходната част и някои от разходите не бъдат осъществени, бюджетът ще бъде актуализиран и средствата ще се пренасочват за готови проекти на районните кметства.

Кметът на район Южен припомни, че той има подготвени проекти на стойност 3,6 млн. лв. , така че колкото и средства да му бъдат отпуснати, ще бъдат усвоени.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм