Пуснаха жена, прибрала 200 бона от документи за пенсии

Автор:
Четвъртък, 16 Януари 2020 16:37
Пуснаха жена, прибрала 200 бона от документи за пенсии
Съдът отказа постоянен арест за бившата служителка на НОИ 51-годишната Силвия Маринова от Пловдив, задържана по обвинение в многобройни измами.
 
Днес тя бе доведена с белезници в съда, където се гледа мярката й за неотклонение.

Според обвинението тя е взела близо 200 000 лева от хора, които предстоят да излязат в пенсия.

Досъдебното производство срещу нея е започнало през 2015 г. след няколко жалби за измама.

Според потърпевшите те платили на жената, за да им осигури липсващия трудов стаж и да вземат по-големи пенсии. 

Пу думите на Маринова обаче, тя взела парите за такси за справки на свидетелите и им обяснила, че те нямат право на пенсия. Аз не мога да ги пенсионирам. Тя поиска по-лека мярка за неотклонение, защото гледа болен мъж с един бъбрек и анемия.

Съдът не й наложи мярка за неотклонение, защото е изтекъл законния 8-месечен срок от старта на досъдебното производство.

Разследването срещу нея започва през 2014 г., когато от НОИ е постъпила жалба, че има фалшифициран документ на инвалид, после започват да идват сигнали и от и други хора, които твърдят, че Маринова им е задържала документите и ги е измамила. От 2017 година органите на реда призовават Силвия, но тя не се отзовава. Преди 6 месеца я обявяват за издирване и я привличат  като обвиняема.

Вчера патрул на Пътна полиция спрял автомобил с трима души край Пловдив. Когато униформените поискали документите на пътниците, шофьорът избягал. След задържането му била установена и национално издирваната Силвия Маринова. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Тъпунгери, тъпунгери, тъпунгери. Част от българите са уникални дебили: дават пари като пълни идиоти, хвърлят през терасите на цигани. Че и гласуват, подобни дебили за червените боклуци, Бареков, този капут /сега "успешно заменен" от Слави/, розово-зелените вибратори на бай Радан и т.н политически отрепки!

 • читател

  отговори на: читател

  Правителство на тъпунгерите покрито от 80 % български дебили! Не го казвам аз! Каза го професор-депутат от трибуната на Народното събрание! А дали е прав? Ами всеки сам да решава! А на Наташка, скоро ще и присаждаме нов мозък! Този е силно увреден от сини микроорганизми!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, идиотко... https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgДълго трябва да те лекуват, та от идиотка, поне дебилка да станеш... И да минеш от Слави Учиндолски, пък към любимия ти лузър https://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpgСлавчо Метлата. Проста и тъпа!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм