85 кучета от общинския приют чакат своите стопани

Автор:
Понеделник, 09 Декември 2019 13:28
85 кучета от общинския приют чакат своите стопани

85 кучета от общинския приют чакат да бъдат осиновени от своите нови собственици. Това заяви директорът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев. 1/3 от уловените от улицата животни намират своя дом, сочи статистиката.

Днес заедно със заместник-кмета Георги Титюков откриха изложба, с която публично обявиха продължение на кампанията на Община Пловдив за одомашняване на бездомни кучета.
Изложбата е с фотоси на вече осиновени животни, станали домашни любимци. Тя е разположена близо до фонтаните на Военния клуб на площад „Централен“.

Над 30 животни повече са одомашнени през 2019г. в сравнение с 2018г.. Това е резултат от кампаниите, които администрацията провежда от няколко години и популяризира тази дейност сред хората.
„Надяваме се да стигнем до широк кръг от пловдивчани с добри сърца, които да се включат в кампанията и да си вземат куче за домашен любимец и да направят добро“, сподели заместник-кметът Георги Титюков.

Хора от чужбина също одомашняват кучета от общинския приют в Пловдив, заяви Георги Божев.

Общо 460 са уловените кучета, а 891 са заловените бездомни котки, които са кастрирани и обезпаразитени до момента. За сравнение броят им през миналата година е 673. Според предварителния доклад 550 са безстопанствените кучета в града, като от тях 80% са вече маркирани. Броят на бездомните котки е 6000.

В приюта се отглеждат кучета, уловени в детски градини, училища, летището. Останалите животни съгласно закона се връщат там, където са били хванати. От създаването на звеното за безстопанствени четириноги на Община Пловдив от 1995г. през него са преминали над 20 000 кучета.

На 14 декември, събота отново на пл. „Централен“ ще се проведе зооревю „Кучето от крайния квартал…” с участието на доброволци и социализирани с тяхна помощ бездомни кучета от приюта.

Кучета от общинския приют може да бъдат видяни и на 15 декември (неделя), когато ще се проведе Благотворителен базар с лични вещи, организиран от Wunderbaer – Hills Beer Bar and Shop. На този базар ще бъдат събирани средства за три институции, една от които е и общинският приют за бездомни кучета.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм