Премиерът: Ще построим стадион Ботев като общински

Автор:
Събота, 07 Декември 2019 17:19
Георги Самуилов няма да получи нова концесия за стадион Ботев Георги Самуилов няма да получи нова концесия за стадион Ботев

Държавата ще финансира строежа на стадион Христо Ботев, за целта той трябва да е общински.

Това обяви днес премиерът Бойко Борисов, който е започнат с развоя на събитията около съоръжението от кмета Здравко Димитров.

Димитров се срещна по-рано тази седмица с членове на УС на ПФК Ботев, които днес за пореден път проведоха протестно шествие от стадиона до общината с искане концесията със собственика Георги Самуилов да се развали и стадионът да се построи като общински, а след това да се даде под наем на клуба.

Това е единствената възможност държавата да финансира съоръжението, каза премиерът Борисов.

Като частно то не може да чака държавно или общинско финансиране.

Кметът Здравко Димитров е категоричен, че решение по темата ще се намери и с подкрепата на държавата стадион Ботев може да бъде изграден още следващата година.

Припомняме, че мажоритарният собственик на Ботев Пд Георги Самуилов иска нова концесия за стадиона и ако това не се случи, заплаши с отказ да финансира жълто-черния тим.

Часове по-късно обаче Самуилов се завъртя на 180 градуса и помоли за помирение феновете на Ботев Пд. Ето какво написа петролният бизнесмен от Раковски:

Уважаеми ботевисти,

От името на ръководството на ПФК "Ботев" - Пловдив, и като негов президент изразявам нашата благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за решението му стадион "Христо Ботев" да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена. Правителството многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Това е най-доброто действие и най-сигурният начин клубът да се върне в своя дом – „Колежа“, съобразно закона. Решението е изцяло в полза преди всичко на ПФК "Ботев" и феновете. То е далновидно и по отношение на развитието на футбола в града и като цяло за българския спорт.

Благодаря на футболистите на "Ботев" и екипа, които стоят зад отбора и показват добри резултати напоследък. Всички те знаят колко важна е вашата подкрепа от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи.

Оттук нататък помирението в името на ПФК "Ботев" и сътрудничеството са ключови за бъдещето на любимия ни отбор!

С уважение:
Георги Самуилов

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм