Двете ченгета рекетьори не щат по 6 г. строг затвор

Автор:
Сряда, 09 Октомври 2019 08:42
Двете ченгета рекетьори не щат по 6 г. строг затвор

Бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов обжалват шестгодишните си присъди при първоначален строг режим пред Апелативен съд Пловдив на 10 октомври.

Окръжният съд призна Стефан Модев, младши инспектор в Сектор Общинска полиция, и Петър Атанасов, разузнавач в Отдел Криминална полиция, за виновни във въоръжен грабеж на турски търговец на цигари.

Престъплението е извършено на 27.05.2017 г. в Пловдив.

Е.Х. бил вързан със свински опашки, преджобен, а бусът му Фолксваген ЛТ на стойност 8000 лева, натъпкан с 37 500 кутии цигари марка BUSI-NEES ROYALS за 281 250 лева, отнети. Двете ченгета, служители съотвенто на Общинска полиция и на Криминална полиция към ОД на МВР Пловдив, са употребили сила и заплахи срещу търговеца.

Междувременно тандемът Модев - Атанасов се сдоби и с второ дело. То е за изнудване на търговец на незаконни цигари и отнемане на имущество за 41 502 лв.

Освен двете ченгета по делото са подсъдими Валентин Г., Желязко К. и Георги И.

Срещу бившите полицаи Петър Атанасов и Стефан Модев е повдигнато обвинение в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие като извършители, са отнели 5000 кутии цигари марка BUSI-NEES ROYALS, на стойност 37 500 лева, кожен калъф и пари.

Стойността на ограбеното от търговеца М. М. е 41 502 лева.

Срещу Стефан Модев е повдигнато обвинение в това, че на 15.03.2017 г. в Раковски, в съучастие с останалите като извършители, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган при ОД на МВР – Пловдив, е поискал от М.М. от Пловдив и приел на полски път, намиращ се между ул. Христо Ботев във Войводиново, и хотел Мерита до автомагистрала Тракия пари в размер на 20 000 лева.

Срещу това полицаят Стефан Модев щял да прикрие информация за евентуално извършена контрабанда от търговеца.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Ангел

    Кои сте вие да пишете обидни квалификации обосновани на лъжи ???
    Морал имате ли ?
    Ако съм на тях ще ви съдя и то обосновано

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм