Борисов: Толерираме руските песни и събори

Автор:
Сряда, 11 Септември 2019 12:11
Борисов: Толерираме руските песни и събори

Геополитическата ориентация на България е Европейският съюз и НАТО, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Той подчерта това в коментар за така наречения шпионски скандал с обвинението към председателя на сдружение Русофили Николай Малинов.

Всеки има право да развива своята дейност с неправителствени организации, едните подкрепят религията, другите културата, трети обичат Русия, други Америка, трети Европа. Но нашата геостратегическа ориентация е подкрепена от всички партии много преди ГЕРБ да го има. Ние сме поели по пътя на ЕС-НАТО, каза Борисов.

Борисов сравни сегашното разследване с изгонването с шпионския скандал от 2000 г. година, когато руски бизнесмени бяха изгонени от България. Той посочи, че българо-руските отношения не могат да се поставят само в една плоскост.

Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа. Ние в това не се бъркаме. Но това, че ние с партньорските служби работим, и прокуратурата на първо място, по различни хора и процеси – давам пример, така беше и с Майкъл Чорни, с Ершов преди години. И горе-долу проектът е бил, доколкото разбрах от новините, същият – телевизия, голям телеком и влиянията в страната. Това работят службите, не срещу Русия, не срещу хората, които ги харесват, заяви премиерът Борисов.

Ако знаех, че такава злоба ще предизвика сделката ни за най-добрия самолет в света F-16 Block 70, нямаше изобщо да се занимавам, пошегува се премиерът. Това, че хората пеят руски песни и си правят събори - това е тяхно право и ние не само не сме ги саботирали, ами сме ги и толерирали, продължи той. За съжаление, има и бивши шефове на служби, които уж са много проамериканци, които казват, че това било наш ход да им вземем електората - каза още премиерът, визирайки ген. Атанас Атанасов, бивш директор на контраразузнаването по премето на кабинета на Иван Костов.

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА - В ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • читател

    Руският гражданин Г. Гергов мълчи като комунист на разпит по случая...

  • Браво на премиера

    Ай ухнем!

  • колчо слепеца

    След Костов, Бойко спечели още по-голямо уважение- директен удар срещу руските имперски интереси, представлявани от Сдружение "Рубладжии"".Щото те са такива , както става ясно.Срещу рубли да предават България и българските интереси, какво освен рубладжии име им отива.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм