Кметът на Раковски сезира Борисов за поредния пожар в Шишманци

Автор:
Вторник, 13 Август 2019 17:57
Кметът на Раковски сезира Борисов за поредния пожар в Шишманци

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров сезира министър-председателя Бойко Борисов за поредния пожар на депото за битови отпадъци в Шишманци.

За пореден път жителите на община Раковски и най-вече на с. Шишманци са жертва на обгазяване, пише Гуджеров.

Градоначалникът кани и всички жители да се подпишат в подписката, в която се изисква противопожарна и денонощна охрана на обекта, ревизия на мерките за безопасност и станция за замерване на чистотата на въздуха.

Ето и текста на писмото:

Уважаеми жители на Община Раковски,
Обръщам се към Вас по повод поредния пожар на територията на ”Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ - с. Шишманци”. Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава поста на Кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи, както е видно от последните събития резултат НЯМА.
Предвид на това, че аз също съм жител на тази община и моите деца също живеят тук няма как да приема случващото се за нормално. Ако искаме нещо да се промени всички заедно трябва да работим за това. По долу  съм изложил писмото което ще бъде изпратено до Министър-председателя на Република България с молба за помощ от негова страна. Приканвам всички жители на нашата община да заповядат в сградата на Община Раковски, първи етаж, стая 8 да вземат участие в подписка, която ще придружи писмото.
Аз лично заедно с мои колеги ще присъстваме утре 14.08.19г. на събитието организирано от отец Румен в 6:15 часа приканвам и всеки на които темата не му е безразлична да се включи.
Павел Гуджеров
Кмет на Община Раковски

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Къде е Здравко Димитров баскетболистът? Нали, май все още е областен управител?!? Или тренира със Здравко Димитров футболиста, за порена загуба на премиерския отбор Левски?!?

 • Георги

  Абре, читателче, вземи че почети малко, пък тогава списвай глупости. Омръзна ми от тебе.
  Сега конкретиката.
  Първо, т. нар. завод за преработка на отпадъци, би следвало да депонира само неорганични и вторично непреработваеми битови отпадъци. Анадънму?
  Второ, Община Пловдив е притежател на дялове в т. нар. "Екологичен завод" АД, както и на "дарени" терени на площадката на завода.
  Трето, контролът по отношение на спазване на технологията на работа в завода е изцяло в правомощията на кмета на гр. Пловдив.
  Е, сега, набий си в тъпата кратуна, че като си читател, първом следва да прочетеш, пък тогава да списваш глупостите си, а коментара за честите запалвания на депонирния (неорганичен и непреработваем, вторичен) отпадък оставям на по - знаещите от мен.

 • читател

  отговори на: Георги

  Т.е. Георги пожарът в с. Шишманци - село в Пловдивска област не е вълнува областния управител на Пловдивска област! Разбира се, когато управителят е баскетболистът Здравко Димитров /точно както на футболистът Здравко Димитвор не му пукаше за срамната загуба на Левсик с 0-4/... Но вече виждам 5 гласа за Зико, ако ГЕРБ направи идиотщината да го номинира - двата чумави глигана 1 Дедев и 2 Петров, 3 Георги, 4 лудата идиотка Желязкова, по чийто доноси срещу кмета на Пловдив от ГЕРБ инж. Тотев, Пловдив все още е без прекрасен европейски Зоокът и 5 Дошков с автобусите...https://www.plovdiv-press.bg/wp-content/uploads/2019/07/P7158524-990x743.jpg Дето лапнаха над 500 000лв. ат плавдевчяне със съдействието на Зико - пловдивската баба Цецка!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм