Гл. комисар Николов в Шишманци: Правим възможното за потушаване на пожара

Автор:
Вторник, 13 Август 2019 12:22
Гл. комисар Николов в Шишманци: Правим възможното за потушаване на пожара

Продължават усилията по овладяване на пожара на депото в Шишманци.

Това заяви днес директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, който бе на място на пожара в завода за битови отпадъци в Шишманци, който започна вчера в 1 сутринта, локализиран е, но не е угасен напълно.
Осигурено е достатъчно количество вода, техника, както и земна маса за запръстяване.
За хората, които втори ден работят тук са осигурени също нормални условия, доколкото е възможно това – вода, храна, противоотрова, дезинфекционни материали, допълни главен комисар Николай Николов.
Чистотата на въздуха се измерва в съответствие с посоката на вятъра. По тази причина в момента измервателните станции са в Болярино, накъдето духа, след 1-2 часа нова мобилна станция за контрол на въздуха ще бъде поставена на друго място, поясни Николов. По думите му не са отчетени критични нива на замърсяване на въздуха, опасни за живота и здравето на хората. Въпреки това, от пожарната призовават жителите да уплътнят прозорците и вратите си до пълното потушаване на пожара.

Осъществява се контрол на пътния трафик на АМ Тракия заради пожара на депото в Шишманци. И в посока София, и в посока Бургас, има колеги от Пътна полиция, които имат задача своевременно да предупредят, ако видимостта бъде намалена. Говорим за ранно предупреждение, още от Пловдив, или Стара Загора, допълни Николов.

Намираме се в тежка пожароопасна ситуация, за цялата страна кодът е висок, затова предупреждението е сериозно и всички трябва да бъдем внимателни, за да не предизвикваме такива пожари, подчерта главен комисар Николай Николов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Здравко Димитров - баскетболистът и областен управител къде е? Нямаше го при случая с двата чумави глигана - истинските не Дедев и Петров. Пак ли "Решава заедно с дебелаците...", https://www.plovdiv-press.bg/wp-content/uploads/2019/07/P7158524-990x743.jpg как да набута пловдивчани, докато Шишманци гори...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм