Кметът: Пловдивски регион е индустриалното сърце на България!

Автор:
Кметът: Пловдивски регион е индустриалното сърце на България!

Имам високата чест от името на община Пловдив и лично от свое име да Ви приветствам с добре дошли в нашия вечен и красив град. Тази година Пловдив посреща събитията като горд носител на престижната титла европейска столица на културата.

С тези думи започна речта си кметът Иван Тотев на икономическия форум в Пловдив, на който присъстваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов, Лиляна Павлова, дипломати и представители на бизнеса.

Той посочи водещата роля на Пловдивски регион в икономиката на България.

За нас е чест да сме домакини на втория икономически форум. Регионът ни се превърна в индустриалното сърце на България. Това е в резултат на партньорството и добрата работа между бизнеса, местната власт и подкрепата на правителството в лицето на Бойко Борисов. Тракия икономическа зона се наложи като успешен пример за публично-частно партньорство между 9 общини и 6 индустриални зони, продължи градоначалникът.

Той обяви данни, доказващи, че в Пловдив и областта са ситуирани едни от най-големите предприемачи.

Благодарение на добрата среда, която създават правителството и институциите, но най-вече на предприемаческия дух на инвеститорите, Тракия икономическа зона е сред най-големите индустриални зони в Югоизточна Европа. Над 75 000 са заетите в преработващата промишленост, като 40 % от местната икономика е свързана с производството. Голям тласък през последните години в Пловдив бележи IT и аутсорсинг индустрията, а авторитетните ни висши учебни заведение привличат много млади хора от страната и Европа, изтъкна Тотев.

Той припомни, че следвайки основните политики на правителството в сферата на образованието, община Пловдив е създала собствени програми за дигитални умения и дуално образование.

Комбинацията между индустрия, образование, култура, добра инфраструктура и градска среда правят Пловдив предпочитано място за живот. Затова отново Ви благодаря, че избрахте Пловдив за този престижен форум, обърна се кметът на града към организаторите и гостите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм