Путин отговаря на 1,5 млн. въпроса

Автор:
Четвъртък, 20 Юни 2019 15:50
Путин отговаря на 1,5 млн. въпроса

Руският президент Владимир Путин обеща увеличаване на разходите за социални програми като част от усилията на правителството за модернизация, предаде АП. При традиционната "Пряка линия", когато отговаря на въпроси на гражданите, Путин се изправи пред оплаквания от ниските заплати и пенсии. Той отговори, обявявайки планове за увеличаване на заплатите в държавния сектор.

Реалните доходи на гражданите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 г. Сега обаче доходите постепенно се повишават, каза Путин, цитиран от ТАСС. Темпът на растеж на реалната работна заплата към май 2019 г. е достигнал 2,8%, уточни той.

По думите му от началото на годината повишението на заплатите е достигнало до 44 млн. души. Увеличаването на производителността на труда и развитието на икономиката са главни условия за повишаване на жизнения стандарт, каза Путин.

За първия час на предаването "Пряка линия", в което руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 12 въпроса, предаде ТАСС. Изправен пред нарастващо недоволство, Путин обеща да подобри жизнения стандарт на руснаците, отбелязва АФП.

Това е 17-ата Пряка линия, организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС.

Президентът увери още, че иска да реши наложителните проблеми като състоянието на системата на здравеопазването или проблема с отпадъците.

Над 1,5 млн. въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, допълва ТАСС. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи.

Източник: Дарик

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм