3 бона гаранция за източил 93 бона от ЕС!

Автор:
Четвъртък, 13 Юни 2019 16:02
3 бона гаранция за източил 93 бона от ЕС!

Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 50-годишния С. В. от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3 000 лева като отмени като необосновано определението на Окръжен съд – Пловдив.

С. В. ще излезе на свобода след като внесе сумата.

Той и съпругата му, която е с мярка“домашен арест“, са обвинени в извършване на две престъпления в съучастие, а именно, че от 12.10.2017 г. до 14.01.2019 г. при условията на продължавано деяние са реализирали измама със средства от европейски фондове, както и пране на пари.

Апелативните магистрати приеха, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че С. В. е автор на престъпленията, за които са обвинен, които са извършени съучастие.

Съдиите преценяват, че не съществува риск обвиняемия да се укрие и да извърши престъпление, тъй като няма криминални прояви, има семейство и деца, за които трябва да се грижи като работи, за да ги издържа.

С. В. и съпругата му И. В. са обвинени, че са предоставили неверни сведения пред Бюрата по труда в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Сливен, Харманли и Свиленград и на Агенцията по заетостта - гр.София, за да получат средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени от Европейския съюз на българската държава по проекти „Работа“ и „Обучение и заетост“, съфинансирани от Европейския социален фонд на Европейския съюз, чрез оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, като по този начин са получили средства в размер на 93 905 лева по тези проекти. За това деяние Наказателният кодекс  предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.

За същия период, С. В. и съпругата му са обвинени, че са извършили повече от два пъти финансови операции с имущество - пари в общ размер на 93 905 лева, като са ги изтеглили от банкомати със 101 банкови карти, които са на лица, които по документи, са били на работа в техни фирми. За пране на пари наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 10 000 до 30 000 лева.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм