Борисов благодари на медиите, непубликували името на ученика

Автор:
Сряда, 12 Юни 2019 15:08
Борисов благодари на медиите, непубликували името на ученика

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на медиите, които не са публикували лична информация за 16-годишния ученик обвинен в теторизъм и за семейството му.

„Искам да благодаря на медиите, които не се подведоха по жълтината за ученика, задържан за тероризъм в Пловдив". Това каза премиерът при посещение в жандармерията, където връчи ключовете на 340 нови патрулки за полицията в страната.

"Още от самото начало казах на вътрешния министър да информират медиите, но да не се съобщават подробности за момчето. Самият случай ние можеше и да го скрием, но той е в съда и щеше да се разбере Не знаем дали няма и други такива случаи. Не трябва да се губи доверието към институциите. Служителите на службите не се изкушават да оповестяват информация. МВР показаха видео с бомбите. Това са чудовищни, мръсни бомби и са няколко пъти по-силни от тези в "Сарафово", допълни министър-председателят.

„В нито един момент обаче МВР не е мислело да индентифицира по някакъв начин ученика“, каза още Борисов.

Много е лесно, ако отиде един журналист и се разходи из час-два из Пловдив, бързо ще разбере кое е семейството, но искам да благодаря на журналистите, които не го направиха, добави Борисов.

Той поясни, че МВР никога не е било по-добре оборудвано, а новите над 300 патрулки са много по-добри от техниката, с която МВР е разполагало, когато той е бил главен секретар на вътрешното ведомство.

Ще направим съвременен антитерориситчен център, каза Борисов. Добави, че и в момента има подобна институция, в новия обаче щели да работят максимално малко хора и ще е направен по американски и руски модел.

Автомобилите с мощност от почти 130 конски сили и са оборудвани с най-модерните сини лампи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм