Анита Тарасевич весели децата с "Миш и Маш"

Автор:
Сряда, 15 Май 2019 13:04
Анита Тарасевич весели децата с "Миш и Маш"

Издателска къща „ХЕРМЕС“ ООД представя

Детската книга

МИШ И МАШ

от

Анита Тарасевич

с илюстрации от Надежда Кацарова

обем: 32 стр.

цена 7,95 лв.

ISBN 978-954-26-1924-6

Как да се справим с два пакостливи мишока, които много обичат да правят бели?

Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации – история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж. Да, наистина живееха на моя етаж! Затова знам отлично какви пакости вършеха и как с белите си дразнеха всички... Бяха толкова самонадеяни, че дори и един котарак не успя да ги стресне!... Е, вярно, че котаракът беше доста стар и уморен... Но нека не издавам всичко... А да разгърнем заедно книжката за Миш и Маш и да почетем...

Очаквайте „Миш и Маш“ от 21 май!

„Миш и Маш“ ще бъде в книжарниците от 21 май и датата не е избрана случайно. Така забавната история става част от Дни на българската книга, които ИК „Хермес“ провежда за пета поредна година от 11 до 24 май. Освен с различни игри, промоции и изненади за читателите, издателството отбелязва периода между тези две знакови дати с публикуването на книги на български автори всяка седмица. Детската история от Анита Тарасевич ще зарадва най-малките читатели в рамките на Дните на българската книга.

            Официалната премиера на книгата ще съвпадне с друг хубав празник - Деня на детето. На 1 юни от 15,00 часа в НДК, Мраморно фоайе, Анита Тарасевич и художничката Надежда Кацарова ще се срещнат с малките читатели и ще ги поведат на едно забавно цветно пътешествие в света на пакостливите мишоци Миш и Маш. Смях, игри и приятно настроение очакват деца и родители, а събитието ще бъде част от Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи 2019 г.

За автора

Анита Тарасевич е родена в град Пловдив. Автор е на стихосбирката „Паметта на всяка капка“, детската книга „Джуджето Джу и други тайни“.

През 2012 година излиза дебютната й книга с разкази – „Невинни момичета“, а през 2013 година – сборникът с разкази „Любовни заклинания“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм