Пловдивска поетеса с премиера на нова книга

Автор:
Неделя, 15 Септември 2019 08:13
Пловдивска поетеса с премиера на нова книга

Премиера на нова стихосбирка от пловдивската поетеса Антоанета Караиванова-Павлова ще се състои на 27 септември от 18 часа в Културен център Тракарт.

За "Цветовете на лятото" ще говори Елена Диварова.

"Поезията на Антоанета Караиванова-Павлова през годините се разлиства и разкрива дълбочините на мисленето на съвременната жена. Лирическият персонаж в тази лирика чертае светлите пътища в света на майката и любимата. Вълнуващ е начинът, по който поетесата пази и възпява традиционното в образа на жената – с талантлив оригинален почерк и с увереността, че животът продължава. И в новата си книга „Цветовете на лятото“ Антоанета Караиванова-Павлова следва тези посоки, като ги обогатява с щедростта на нови възприятия и със смелостта на категорични визии. Едно наистина цветно творческо лято – съчетание между младост и житейски опит."

Елена Диварова

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее, работи и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионалния печат, в национални и интернационални сборници и алманаси, отличавана е в национални конкурси.

Автор е на поетичните книги: „Следа от дъжд” (2003 г.) , „И утре е начало” (2005 г.) , „Потихия път на тревите” (2011 г.)

Някои от творбите ѝ са превърнати в песни. Член е  на СУБ и на Дружеството на пловдивските писатели.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм