Програмата на Златен ритон в понеделник

Автор:
Понеделник, 02 Декември 2019 12:06
Програмата на Златен ритон в понеделник

Филмът за Рангел Вълчанов „Рангел завинаги“ и много други интересни заглавия
2 декември
„Отвъд скока“ на Валентина Фиданова-Коларова показва в едър план великата атлетка Йорданка Благоева. Оказва се, че тя е не само знаков спортист, а и широко скроен човек.
„Следващото поколение“ на Ния Александрова и Айелет Хелер представя неочаквано интимен ракурс към спасяването на българските евреи през Втората световна война. Вълнуващ разказ за благородството, отношението на младите и търсенето на корените.
„Непобеденият генерал - Владимир Вазов“ на Татяна Пандурска разказва за генерал Вазов, героят от битката при Дойран по време на Първата световна война. Брат на Иван Вазов, той е не само умел пълководец, а и един от най-успешните кметове на София (1926 - 1932).
„Тайният живот на Вера“ на Тонислав Христов тръгна от Сънданс и Берлин и обикаля световните фестивали с историята на младата финландка Вера. Тя е и потисната, и витална. Магичен разказ за алкохолизма, семейните връзки, ролевите игри (LARP), които са и психотерапия, и забава.
„Рангел завинаги“ на Коста Биков е фокусиран върху уникалната фигура и колоритното кино на Рангел Вълчанов (12 октомври 1928 – 30 септември 2013). Двадесет и една години след наградата „Златен ритон“ за „Пътешествие между два филма“ Коста Биков се връща към българската гордост Рангел с неговите филми, лакърдии, книги...

ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ СА В КИНО „ЛЪКИ“ ДОМ НА КИНОТО
В ПЛОВДИВ - ВХОД СВОБОДЕН!

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм